Cristian Diaconescu (PMP) consideră că Dosarul Revoluției este o pată neagră pe obrazul României

Facebook - Cristian Diaconescu
Facebook - Cristian Diaconescu

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, consideră că dosarul Revoluției aduce României ”o pată neagră”. 

”Amânarea exasperantă a dosarului Revoluției, la 32 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, înseamnă ”stat eșuat”. Toate încercările ratate ale organelor de anchetă de a aduce adevărul românilor au evidențiat neputința justiției. Un sistem bine plătit, cu o infrastructură bine finanțată, dar incapabil să facă dreptate într-un dosar emblemă al României post-dictatură.” punctează liderul PMP. 

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, susține că este nevoie de un restart al justiției din România, aflată într-un periculoasă pantă de lipsă de încredere, cu efecte asupra funcționării însuși, a statul de drept.

Diaconescu cere reforma justiției

”Veșnicile tergiversări ale desființării Secției speciale de anchetă a magistraților, lupta dintre diferiți factori politici pentru controlul justiției, abandonarea campaniei de luptă împotriva corupției, nu sunt decât semnale privind incapacitatea statului român de a gestiona democrația din țara noastră”, a subliniat domnul Cristian Diaconescu.

Liderul PMP solicită noului Guvern să stabilească, printre priorități, reforma profundă a justiției, ca element de redare a încredere în statul de drept. ”Să nu uităm că această reformă este o condiție sine qua non pentru atragerea fondurilor din PNRR”, a precizat Diaconescu.

Cristian Diaconescu (PMP): PNRR trebuie să fie program de guvernare pentru viitorul Executiv

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, susține că programul de guvernare al noului Executiv ar trebui să fie PNRR, indiferent cine va veni la putere. ”Planul Național de Redresare și Reziliență este un proiect național pentru următorii ani, care este deja bugetat multianual, iar implementarea lui are termene precise și obligații de țară, în fața UE. Este un program de guvernare pe care ar trebui să și-l asume toate partidele politice, indiferent dacă sunt la putere sau în opoziție”, a precizat Cristian Diaconescu.

Liderul PMP a subliniat că partidele care forma noul Guvern vor porni cu un deficit de încredere ținând cont de situația de criză politică și de pandemie, dar care trebuie să dea dovadă de mare curaj pentru scoaterea țării din situația gravă în care se află.

"Este nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate politică, dar și de profesioniști la nivel guvernamental, nu de sinecuri politice. Din păcate, negocierile politice pentru noul Guvern se poartă în aceeași, termeni, de împărțire a funcțiilor, ținând cont de numărul de mandate din Parlament, nicidecum de prioritățile României”, a mai spus Cristian Diaconescu, preşedintele PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel