Urmărește emisiunea live


Crimă Onești. Chestorul Bracea (IGPR): Nu eram aici dacă poliţiştii IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba până la capăt! Cei care au greşit vor plăti!

Crimă Onești. Chestorul Bracea (IGPR): Nu eram aici dacă poliţiştii IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba până la capăt! Cei care au greşit vor plăti!
Crimă Onești. Chestorul Bracea (IGPR): Nu eram aici dacă poliţiştii IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba până la capăt! Cei care au greşit vor plăti!

Adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestorul de poliţie Florentin Bracea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Bacău, că echipa de control a IGPR nu s-ar fi deplasat la faţa locului dacă poliţiştii IPJ Bacău 'şi-ar făcut treaba până la capăt' în cazul dublei crime din municipiul Oneşti. 

Chestorul Florentin Bracea a adăugat că vinovaţii vor fi traşi la răspundere, dar nu a dorit să se antepronunţe cu privire la cine sunt aceştia.

'Verificăm modul de intervenţie al poliţiştilor din cadrul IPJ Bacău. Suntem determinaţi să clarificăm toate aspectele care ţin de acest eveniment. La finalizarea verificării vom întocmi un raport cu rezultatul acestora, iar cei care se fac vinovaţi de această tragedie vor răspunde legal. (...) Nu eram aici dacă poliţiştii de la IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba până la capăt. Ne aflăm în situaţia în care două vieţi sunt pierdute. Analizăm modul de intervenţie, iar la finalizare vom întocmi un raport cu propuneri şi măsuri.' a spus Bracea.

'Nu mă pot antepronunţa cu privire la vinovăţia vreunui coordonator, poliţist care a intervenit la faţa locului. Vă asigur că cei care au greşit vor plăti pentru că aici vorbim de pierderea a două vieţi', a declarat adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestorul Florentin Bracea, potrivit Agerpres.

Bărbatul agresor fusese adus într-o 'situaţie sub control' în urma negocierilor purtate de către poliţişti timp de mai multe ore, însă la ora 16,55 's-a produs un declic' atunci când 'una dintre victime a încercat să îl atace pe bărbatul agresor', moment când acesta a început să lovească cu cuţitul, au afirmat, în conferinţa de presă, specialiştii IGPR deplasaţi la Oneşti - comisarul şef Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al Direcţiei Investigaţii Criminale (DIC), şi chestorul de poliţie Alexandru Scurtu - directorul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS).

Luni, un bărbat de 68 ani a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti după care a anunţat la 112 că îi va omorî. La faţa locului au venit forţele de ordine şi un negociator care a încercat, mai multe ore, să îl determine pe bărbat să nu recurgă la faptă.

Bărbatul i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, moment în care forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital. Agresorul a fost internat în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Apartamentul în care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru omor calificat. În urma incidentului de luni, conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Bracea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment. Din echipa de verificare fac parte chestor de poliţie Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R. şi comisar-şef de poliţie Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel