Cozmin Gușă, despre "Cronica de Cotroceni" a Adrianei Săftoiu: De mare acuratețe

Cozmin Gușă consideră că relatările Adrianei Săftoiu din cartea recent lansată, "Cronică de Cotroceni", sunt de mare acuratețe, în proporție de 95%, și că este deontologic ceea ce a făcut fostul consilier al lui Traian Băsescu, fără însă a putea spune dacă din punct de vedere "uman" este corect. 

"Am citit cartea Arianei Săftoiu și am început datorită opis-ului de la finalul cărții, cu cercetarea elementelor, 8 sau 9 scene, în care eu am fost actor, în jocurile de putere pe care Adriana Săftoiu le descrie. Vreau să confirm acuratețea cvasi-totală a evenimentelor pe care le-a descris Adriana Săftoiu în carte, cel puțin a celor care mă vizează și am descoperit lucruri pe care aproape le uitasem, dar care s-au întâmplat întocmai" a declarat, marți, prin telefon la Realitatea TV, consultantul politic Cozmin Gușă.

Gușă, șocat de Băsescu după câștigarea primului mandat la Cotroceni

Acesta a vorbit și despre cum Traian Băsescu a devenit un alt om după ce a câștigat Președinția, dar și de ce a preferat să plece din prejama celui care ajunsese la Palatul Cotroceni. "Eu am fost șocat de schimbarea lui după accederea în scaunul de la Cotroceni în care se simțea multipotent și prea puternic, și de acel gen de reacție de tip grobian, în condițiile în care care dânsul era total neglijent în îmbrăcăminte sau în comportament, dar cerea o asemenea rigoare, despre care nu fusese vorba înainte și care nu era corect să fie impusă, pentru că nu eram în ședințe publice, nu eram în întâlniri oficiale, erau discuții informale, cu apropiații, în care vorbeam despre modul în care putem face o majoritate guvernamentală. Traian Băsescu, în acele momente, a încercat un joc de intimidare cu apropiații săi, în care a încercat să diminueze rolul apropiaților, să îmi anuleze importanța cuvenită tocmai ca să nu conteze decât dânsul. Asta a fost destul de frustrant pentru mine, am considerat că este prea mult pentru "ficatul meu" și am plecat, nu am suportat umilințele la care Traian Băsescu cu toate însemnele puterii urma să mă supună. Alții de acolo, mai ales Blaga și Săftoiu, au încercat să îl ajute să fie un președinte bun, corect și profesionist, sunt doi oameni care și-au arătat fidelitatea cu vârf și îndesat în campanie electorală. Din acest unghi, cartea este binevenită și relevă multe aspecte ale "pacientului" Traian Băsescu. Și este vorba de datoria Adrianei Săftoiu de a scrie această carte, mai ales după încheierea celor două mandate", a mai declarat Gușă.

Consultantul politic a precizat că el consideră de "maximă acuratețe" ce a scris Adriana Săftoiu în carte, în proporție de 95%, apreciind că unele scene la care ea nu a asistat au fost modificate.

Este deontologic ceea cea făcut Adriana Săftoiu

Întrebat dacă este deontologic că Adriana Săftoiu a scris cartea, Cozmin Gușă a răspuns: "Deontologic cu siguranță este, pentru că datoria unui slujbaș al statului român, așa cum a fost Adriana Săftoiu, pentru că ea nu a fost angajatul lui Traian Băsescu, a fost într-o poziție de maximă importanță, unde trebuia să își respecte fișa postului. Din acest unghi, clar este deontologic. Din punct de vedere uman, având în vedere derapajele relației dintre Traian Băsescu și Adriana Săftoiu, asta este greu de judecat. Dacă ar fi rămas în relații amiabile și dacă Traian Băsescu nu ar fi deranjat-o probabil cu fel de fel de referiri pe care Adriana Săftoiu le consideră nedrepte, poate că această carte nu s-ar fi născut", a afirmat Cozmin Gușă.

Victor Ponta: Traian Băsescu primește ce merită tocmai de la servitorii săi cei mai umili

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel