Victor Ponta: Traian Băsescu primește ce merită tocmai de la servitorii săi cei mai umili

Premierul Victor Ponta comentează în legătură cu opiniile exprimate de către Sorina Matei și Dan Tapalagă față de Traian Băsescu, după ce Adriana Săftoiu și-a lansat volumul "Cronică de Cotroceni", apreciind că fostul președinte "primește ce merită - tocmai de la servitorii săi cei mai umili!".

"Vă rog citiți opiniile de mai jos! Repetă aproape cuvânt cu cuvânt ce au spus atâția ani Mihai Gâdea și jurnaliștii de la Antena 3, liderii politici ai USL, puținii oameni rămași să lupte cu Regimul Băsescu în special după 2009!
Cine spune asta acum, în 2015? Cei mai vehemenți ciomăgari băsiști, cei mai zelosi și agresivi susținători ai Regimului, cei care ne linșau mediatic și judiciar doar pentru că îndrăzneam să îl criticăm pe Băsescu și abuzurile sale cumplite!
Acum toți au trecut senini și fără nicio invitație în noua barcă a Puterii, din simplu oportunism și sinecurism (sau poate așa au primit noile ordine pe unitate)!
Sincer cred că Băsescu primește ce merită - tocmai de la servitorii săi cei mai umili! Cine face ca el să pățească la fel!", a scris, cu puțin timp în urmă, premierul Victor Ponta pe Facebook.

Tatiana Niculescu Bran, enigmatică: Răsfoiesc o carte tristă de amintiri politice românești

În cadrul postării, prim-ministrul face trimitere la opiniile exprimate de către Sorina Matei pe blogul său, Dan Tapalagă, într-un editorial HotNews și un articol Ziare.com.

Ce spune Sorina Matei

În cea mai recentă postare pe blogul personal, jurnalista Sorina Matei face aprecieri dure la adresa fostului preşedinte Traian Băsescu, nu doar după prestaţia publică a acestuia din ultimele luni, ci și analizând dezvăluirile din cartea recent lansată de Adriana Săftoiu.

"Cartea Adrianei Săftoiu este despre un om pierdut în propriul Eu conducând un sistem de putere din vârful piramidei statului român. Este despre un delir mistic, despre bani, influență, ipocrizie, hoție și preacurvie. Este despre vulnerabilitate omenească și despre siguranță națională. Este despre o fată bine plasată și despre un om ales și reales de un popor care l-a trimis să fie bărbat de stat", afirmă Sorina Matei, care apreciază că fostul președinte Traian Băsescu a "confundat mereu o femeie cu o țară". 

Jurnalista taxează și faptul că Traian Băsescu, pe care "poporul l-a onorat să-i fie de două ori Președinte", nu a vorbit în ultimele șase luni despre români, despre țară, despre problemele ei adevărate, susținând că "Altă preocupare n-are în viață decât să turuie continuu de ea, de el, de toți pușcăriabilii lor.

Adriana Săftoiu: Ce îl deranja pe Traian Băsescu la Palatul Cotroceni

"Este bine că acum nu se mai poate piti nimeni de nimic. Mizeria care vă răzvrătește și vă stânjenește a izbucnit în toată splendoarea. Este bine că vedem și oamenii mari, și oamenii mici, și vitejii, și lașii dar și oamenii care, cu orice preț, indiferent cât au înghițit, au rezistat. Pentru că au crezut în ceva cu adevărat. Iar cartea Adrianei Săftoiu ne mai spune și că ne putem face bine. Dacă vrem. Și dacă nu mai este permis așa ceva", mai spune Sorina Matei, punctând în încheiere că "Un om fără frică de Dumnezeu s-a sinucis într-un decolteu."

Dan Tapalagă: Băsiștii au ajuns batjocoriți chiar de Traian Băsescu

Un alt material la care premierul Ponta a făcut trimitere este un editorial scris de Dan Tapalagă pentru hotnews.ro, în cadrul căruia jurnalistul susține că "Problema fostului presedinte nu este azi cartea Adrianei Saftoiu, ci propria insistenta de a arata un alt Traian Basescu decat cel cunoscut. Cartea fostului consilier prezidential poate sa placa sau nu, sa starneasca indignare in randul sustinatorilor neconditionati sau satisfactia demitizarii in tabara criticilor, dar nu poate sa-i faca un rau mai mare decat Traian Basescu si-l face siesi de la iesirea din mandat incoace. Incoerenta sa a ajuns greu de urmarit si de inteles, schimbarea in rau evidenta pentru orice om de buna credinta".

Săftoiu: Băsescu se îmbățoșa ca un curcan în fața lui Udrea

Tapalagă remarcă, de asemenea, că fostul președinte, "cel considerat a fi reformatorul justitiei, s-a transformat in demolatorul si detractorul ei" și a ajuns să apere toți penalii.

"Culmea cinismului, basistii injurati de moguli ani de zile au ajuns batjocoriti chiar de Traian Basescu pe motiv l-au sustinut fara sa le-o fi cerut cineva. Pe scurt, se dezice treptat de tot ceea ce l-a consacrat ca presedinte", consideră Tapalagă.

Bomba lui Traian Băsescu

Cartea Adrianei Săftoiu și cei 10 ani petrecuți la Cotroceni de Traian Băsescu este și tema unui material al publicației on-line ziare.com.

"...o parte din atractia si succesul editorial pe care le-a inregistrat volumul "Cronica de Cotroceni" au la baza faptul ca fostul presedinte este descris in culori nu tocmai placute", scrie sursa citată.

Traian Băsescu "ar fi trebuit sa stie ca, daca povestile istorisite in carte de Adriana Saftoiu sunt atat de rupte de realitate, ele nici nu vor avea putere de convingere si se vor discredita singure", notează autorul articolului, acesta considerând că autoarea a lucrat "îngrijit si nu a distorsionat realitatea pe care oricine putea s-o intuiasca, daca era putin atent la viata politica din ultimii 10 ani".

Potrivit sursei citate, "adevarata bomba care ar trebui sa-l sperie pe Traian Basescu" nu este cartea Adrianei Săftoiu, ci "numarul dosarelor pe care judecatorii le deschid pe rand pe numele sau pentru fapte - presupuse deocamdata a se fi intamplat - cat se poate de concrete".

"S-ar putea ca in timp, daca acuzatiile din anumite dosare vor deveni tot mai grave si mai serios fundamentate, amintirea cartii Adrianei Saftoiu sa se transforme in cel mai frumos moment de dupa plecarea de la Cotroceni", conchide sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel