Covid-19: Premierul Suediei, țara cu cele mai lejere măsuri, a avertizat că mii de cetățeni vor muri

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Suediei, Stefan Lofven, și-a avertizat țara că mii de oameni vor muri din cauza măsurilor lejere implementate pentru a combate răspândirea coronavirusului.

Premierul Suediei, Stefan Lofven, și-a avertizat țara că mii de oameni vor muri din cauza măsurilor lejere implementate pentru a combate răspândirea coronavirusului, conform Daily Mail.

Stefan Lofven a recunoscut că vor exista „mai mulți oameni foarte bolnavi care vor avea nevoie de internare la terapie intensivă". Suedezii au fost avertizați în legătură cu măsurile de distanțare socială, dar școlile, barurile și restaurantele au rămas deschise, surprinzând astfel țările vecine care dispun măsuri stricte.

Petiție pentru măsuri mai drastice

Mii de doctori și academicieni, printre care și conducătorul fundației Nobel, au semnat o petiție prin care cer acțiuni mai serioase, iar un cercetător a acuzat Suedia că joacă „ruleta rusească cu poporul suedez".

Scepticismul Suediei a venit într-un moment în care măsurile drastice ar funcționa în țările europene precum Spania, Italia și Germania. Cele 3.667 de cazuri de azi ale Germaniei sunt cele mai puține din 22 martie încoace, în timp ce creșterea cazurilor noi din Spania și Italia a scăzut extrem de mult.

„Toată lumea este responsabile pentru propria sănătate, pentru vecini și pentru propria comunitate", transmisese ministrul Externelor, Ann Linde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel