COVID-19 ANULEAZĂ turneul de la Wimbledon. "Este complet nerealist"

Vicepreşedintele Federaţiei germane de tenis a afirmat că Turneul de la Wimbledon va fi anulat.

Organizatorii turneului de Mare Şlem de la Wimbledon vor anunţa anularea competiţiei londoneze în cursul acestei săptămâni, din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat vicepreşedintele Federaţiei germane de tenis (DTB), Dirk Hordorff, citat de agenţia Reuters.

Oficialii All England Lawn Tennis Club (AELTC) au afirmat anterior că turneul programat între 29 iunie şi 12 iulie nu se va desfăşura cu porţile închise, iar o amânare a sa nu se va putea face fără riscuri semnificative şi dificultăţi.

Când va fi luată decizia finală

"Wimbledonul a anunţat că vor avea miercuri o reuniune a consiliului său de administraţie, în cadrul căreia va fi luată decizia finală", a declarat Hordorff într-un interviu acordat postului de televiziune Sky Sports.

"Sunt implicat, de asemenea, în organismele ATP ŞI WTA. Decizia necesară a fost deja luată, iar Wimbledonul va decide miercuri anularea turneului. Nu există niciun dubiu în această privinţă. Este un lucru necesar în situaţi actuală, a subliniat oficialul.

"Este complet nerealist să ne imaginăm că, în condiţiile actualelor restricţii de călătorie, ar putea avea loc un turneu internaţional de tenis, la care ar urma să vină sute de mii de oameni din toate colţurile lumii. Este de conceput", a mai spus oficialul german.

Amânarea JO de la Tokyo, fereastră de două săptămâni în calendarul tenisului

Responsabilii All England Lawn Tennis Club (AELTC) nu au avut deocamdată niciun punct de vedere pe această temă, după declaraţiile lui Dirk Hordorff.

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a deschis o fereastră de două săptămâni în calendarul tenisului, în iulie/august, dar este mai puţin probabil că o amânare va fi posibilă pentru Wimbledon, care are doar două terenuri acoperite şi nu se poate desfăşura la sfârşitul verii. Românca Simona Halep este deţinătoarea titlului în proba de simplu feminin la Wimbledon, după ce a învins-o în finala ediţiei de anul trecut pe Serena Williams, cu 6-2, 6-2.

Organizatorii turneului de la Roland Garros au stupefiat lumea tenisului

Anterior, organizatorii turneului de la Roland Garros au stupefiat lumea tenisului, după ce au amânat în mod unilateral până la finele lunii septembrie competiţia pariziană pe zgură, programată iniţial în luna mai.

"Comportamentul unilateral al organizatorilor de la Roland Garros a fost criticat de toată lumea şi eu pot doar să prezic că Openul Franţei nu va fi deplasat aşa cum se intenţionează", a mai spus Hordorff, adăugând că oficialii Federaţiei franceze de tenis pot merge înainte cu noile date, însă vor resimţi furia întregii lumi a tenisului, dar au şi opţiunea de a începe să lucreze alături de ceilalţi pentru a elabora un plan care să aibă sens pentru toată lumea, citează Agerpres. 

"Vor fi privaţi de puncte şi vor degenera într-un eveniment haotic. Chiar şi cei de acolo au înţeles şi încep încet, încet să dea înapoi. Solidaritatea este la ordinea zilei, trebuie să fim împreună şi să nu mergem singuri, aşa cum a făcut-o Preşedintele federaţiei franceze de tenis", a adăugat oficialul german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel