EXCLUSIV  Corneliu Ștefan: Cazarma execuției soților Ceaușescu va fi reabilitată cu fonduri europene

Fosta Școală de Cavalerie din Târgoviște a cărei piatră de temelie a fost pusă de Ferdinand I, locul în care au fost judecați și executați soții Ceaușescu va fi restaurată cu fonduri europene.

Corneliu Ștefan, președintele PSD al CJ Dâmbovița, a anunțat în exclusivitate pentru DC News, că miercuri va semna contractul în valoare de cinci milioane de euro pentru reabilitarea fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște.

Obiectivul general al acestui proiect va fi valorificarea durabilă a Fostei Școli de Cavalerie, ca urmare a conservării și restaurării clădirii aferente acesteia, în vederea diversificării ofertei turistice care să conducă la stimularea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și management eficient al acestui monument de patrimoniu.

Vezi și: Corneliu Ștefan: Am semnat PUZ-ul pentru Stațiunea Turistică Peștera-Padina

„Clădirea urmează să găzduiască trei expoziții permanente, pornind de la specificul acesteia – școală de cavalerie – prin amenajarea expoziției dedicate tradiției militare dâmbovițene, acesta fiind și numele noii secții muzeale în care se vor regăsi informații din perioada Târgoviștei, ca reședință domnească și centru militar, perioada de după anul 1714, Războiul de Independență, Primul și cel de-Al Doilea Război Mondial.

O componentă importantă a demersului expozițional se bazează pe învățământul militar târgoviștean și dâmbovițean, prin prisma Școlii de Cavalerie și a liceului militar de la Mănăstirea Dealu. Celelalte două componente expoziționale sunt legate de colecția de radiouri, aproximativ 500 piese care fac trecerea de la comunicarea prin stații radio, realizate exclusiv de către armată, către comunicarea de informații către publicul larg.

Nu în ultimul rând, se va evidenția unde a avut loc cu procesul soților Ceaușescu”, declara managerul Complexului Național Curtea Domnească, Ovidiu Cîrstina. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy