Corneliu Ștefan: Am semnat PUZ-ul pentru Stațiunea Turistică Peștera-Padina

Stațiunea  va fi un oraș în adevăratul sens al cuvântului  Foto: Crișan Andreescu
Stațiunea va fi un oraș în adevăratul sens al cuvântului Foto: Crișan Andreescu

"Am semnat, astăzi, contractul de întocmire a Planului Urbanistic Zonal pentru Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina", a anunțat, marți, Corneliu Ștefan, președintele PSD al Consiliului Județean Dâmbovița.

"Este o etapă extrem de importantă pentru proiectul nostru din munte, mai ales că, prin acest PUZ, se vor stabili funcțiunile stațiunii, modul de ocupare a terenului, regimul de înălțime al clădirilor ce vor fi construite, precum și aspectul arhitectural al acestora.

Vreau neapărat ca prin acest document, pe lângă aspectele sale care țin de modul efectiv de construire în perimetrul stațiunii, să valorificăm la maximum patrimoniul natural din zonă și să primeze protejarea mediului înconjurător din Munții Bucegi", a scris pe Facebook președintele CJ Dâmbovița.

Stațiunea Turistică Peștera-Padina va fi un oraș în adevăratul sens al cuvântului.

„Construirea unui oraş-staţiune de la ZERO nu este muncă uşoară. Despre acest lucru este vorba în cazul proiectului Peştera-Padina. Amploarea investiţiei nu permite paşi greşiţi şi, de aceea, am considerat necesară o dezbatere tehnică pentru a identifica eventualele probleme care ar putea apărea pe parcursul desfăşurării proiectului. Astfel, un set de documente a fost pus la dispoziţia tuturor instituţiilor care pot emite puncte de vedere în ceea ce priveşte construirea primei staţiuni turistice în România ultimilor 30 de ani”, preciza preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Staţiunea este amplasată integral într-un parc natural, fiind singura de acest fel din ţară până în momentul de faţă.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel