Copil în comă, după anestezie. Ciuhodaru: Suntem pe un teren minat. Clinica trebuia închisă!

Tudor Ciuhodaru
Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru a comentat situația tragică prin care trece un copil de trei ani, după ce i s-a făcut o anestezie într-un cabinet dentar.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat că anestezia a fost făcută ilegal.

"Cine greşeşte trebuie să plătească, indiferent cine e şi din ce sferă vine. Legea malpraxisului, pe care am propus-o de atâtea ori în Parlament, din păcate, mai așteaptă să fie adoptată. Vorbim despre o evaluare foarte strictă în cazul oricărei proceduri anestezice, de la datele clinice, la istoricul medical, aşa încât să nu existe niciun fel de risc. Iar dacă vorbim despre tehnici combinate de anestezie, cu atât mai mult aceste lucruri trebuie  reglate.

Ai dreptul să faci o manevră medicală? Ești în stare să o faci, ai fost acreditat? Lucrurile sunt coerente. Dar în momentul în care fiecare începe să facă, oriunde, orice manevră medicală, lucrurile acestea intră pe o curbă extrem de periculoasă. Suntem pe un teren minat. Lucrurile nu sunt suficient reglementate. Pe baza unor pretexte se găseşte o scuză pentru un caz extrem de grav, în care este pusă în pericol viaţa unui copil din România", a spus Tudor Ciuhodaru, la Antena 3.

Ce face DSP cu aceste clinici

"După cum vedeţi, şi nu este prima dată, peştele de la cap se împute pentru că există oameni pe care îi plătim, care sunt responsabili de controlul în activitatea medicală şi mereu m-am întrebat şi eu cine îi evaluează pe evaluatori. O instituţie aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii trebuia să îşi facă treaba şi cei care răspund de această instituţie sunt la fel de răspunzători pentru că există o situaţie a cabinetelor medicale, o situaţie a procedurilor efectuate acolo şi, în mod normal, ar trebui să existe controale periodice. În contextul acesta, din punctul meu de vedere, nu au făcut nimic şi au pus viaţa în pericol a acestui copil. Dacă s-ar fi sesizat la timp faptul că anumite proceduri neacreditate se fac într-o anumită clinică, din punctul meu de vedere, clinica trebuia închisă şi să se retragă orice fel de aviz de desfăşurare a activităţii medicale", a mai spus Ciuhodaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel