Copil de 9 ani cercetat de polițiștii din Hunedoara

Un copil de 9 ani este cercetat de poliţiştii hunedoreni pentru profanarea bisericii medievale Sf. Gheorghe, din localitatea Streisângeorgiu, una dintre cele mai vechi din România, minorul fiind învinuit că ar fi scris cu vopsea roz cuvântul 'ADI' pe peretele de la răsărit al lăcaşului de cult. 



Potrivit poliţiştilor, fapta s-a petrecut pe 2 februarie, iar copilul a folosit un tub de spray cu vopsea, reuşind să murdărească astfel peretele bisericii declarate monument istoric de importanţă naţională. 

"În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de profanare a lăcaşurilor de cult sau a obiectelor de cult (art.382 din Cod penal)", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, remis duminică AGERPRES. 

Incidentul a fost semnalat săptămâna trecută de către paracliserul bisericii, care a anunţat imediat autorităţile din oraşul Călan, de care aparţine satul Streisângeorgiu. Acesta l-a anunţat pe preşedintele Comisiei pentru monumente istorice din Consiliul Local Călan, consilierul local Ioan Vîlcelean, iar acesta a solicitat sprijinul poliţiei pentru depistarea autorului faptei. 

Ioan Vîlcelean remarca însă că monumentul ar fi "neglijat" de mai mult timp, motiv pentru care pe unii pereţi exteriori au mai fost scrijelite şi alte inscripţii, fără să fie luate măsuri, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel