Copii în sevraj din cauză că medicul este arestat preventiv

Șase copii din cadrul Complexului de Servicii Sociale Sfântul Nicolae, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, au intrat în sevraj din cauza arestării preventive, la sfârșitul săptămânii trecute, a singurului medic psihiatru angajat în centrele sociale din Sectorul 1.

Medicul neuropsihiatru, Ramona Gheorghe, a fost arestat preventiv în cadrul dosarului deschis de procurori pentru mai mulți angajați ai Complexului de Servicii Sociale Sfânta Maria, care vizează presupuse fapte de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare.
         
În condițiile în care, medicul Ramona Gheorghe era singurul specialist psihiatru angajat în centrele sociale din Sectorul 1, și acesta cu jumătate de normă,  copiilor nu a avut cine să le mai prescrie medicația necesară pentru afecțiunile de care suferă. Ultimul control la copiii internați la Centrul Sfântul Nicolae a fost făcut înainte de 23 iunie 2016, dată la care a început urmărirea penală față de medicul psihiatru, în condițiile în care, cel puțin o dată pe lună copiii din toate centrele erau consultați de către acesta.
 
 În centrele de copii și adulți tineri (până în 23 de ani) din Sectorul 1 există 93 de persoane care urmează tratament neuropsihiatric, din care 12 la Complexul Sfântul Nicolae. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel