Conversații INCREDIBILE cu hackerii. Cât a fost recompensa plătită de o universitate uriașă

Universitatea California din San Francisco, care lucra la un tratament pentru Covid-19, a plătit 1 mil. euro hackerilor care au luat drept ostatic rezultatele studiilor legate de boala care a provocat pandemia.

Conform BBC, grupul infracțional Netwalker a atacat UCSF pe 1 iunie, iar britanicii au obținut acces la conversațiile dintre reprezentanții universității și atacatori. Site-ul răufăcătorilor cibernetici de pe darkweb arată la fel ca un site normal, cu opțiune de livechat, prețuri și întrebări puse des.

Conversații șocante cu hackerii

Cum pot accepta 690.000 euro? E de parcă am muncit pe nimic. Poți cumula banii în câteva ore. Trebuie să iei munca în serios. Dacă le dăm drumul pe blog, informații/registre ale studenților, sunt 100% sigur că o să pierzi mai mult decât am cerut. Putem să ne înțelegem asupra unui preț, dar nu așa, fiindcă o să mă simt jignit”, a transmis unul dintre hackeri.

Suma a ajuns la 1 mil. euro după mai multe amenințări, iar UCSF a transferat 116,4 bitcoin în conturile Netwalker chiar a doua zi. Un reprezentant al Europol a recomandat opusul: „Victimele nu ar trebui să plătească recompensa, fiindcă vor finanța criminalii și îi vor încuraja să-și continue activitățile ilegale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel