Concurs naţional de cărat neveste în Ungaria

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mai multe cupluri căsătorite au participat în Ungaria la un concurs național de cărat neveste. 

Aproximativ 40 de soţi cu soţiile lor în spate au escaladat sâmbătă un teren accidentat în cadrul celui de-al doilea concurs naţional de cărat neveste desfăşurat în Ungaria, informează Reuters, scrie Agerpres. 

O cursă anterioară organizată în octombrie a atras doar o duzină de cupluri.

Tocmai am ieşit dintr-o perioadă dificilă din cauza coronavirusului şi trebuie să mergem să ne distrăm în aer liber, a declarat pentru Reuters Gergely Guraly, care a organizat cursa.

Origini în epoca vikingilor



Guraly a început în ianuarie pregătirile pentru acest concurs, despre care se spune că îşi are originile în epoca vikingilor.

În vremurile moderne, tradiţia este foarte bine înrădăcinată în Finlanda, unde are loc începând cu anii 1990.

În Estonia aceste curse au un stil propriu, soţiile fiind cărate cu capul în jos şi cu picioarele pe umerii soţului, în locul clasicului purtat pe spate.

Ungaria: Extinderea beneficiilor pentru familii a dus la creşterea căsătoriilor şi al naşterilor

Pe măsură ce guvernul a extins beneficiile pentru familii, a crescut şi numărul căsătoriilor şi al naşterilor, a declarat sâmbătă ministrul ungar pentru familie, Katalin Novak, mai scrie Agerpres. 

Ea a menţionat într-un comunicat că guvernul a acordat prioritate familiilor în ultimul deceniu. În nicio altă ţară din UE dorinţa de a avea copii nu a crescut atât de mult ca în Ungaria din 2010, relatează MTI.

Interesul din străinătate faţă de politicile familiale maghiare este, de asemenea, în creştere, a spus ministrul, adăugând că, în pofida greutăţilor provocate de pandemie, încrederea în guvern pentru a-i ajuta pe oameni să întemeieze o familie şi să crească copii a rămas de nezdruncinat.

Cât cheltuiește guvernul ungar



Cu aproape 5 la sută din PIB, guvernul ungar cheltuieşte cel mai mult pentru familii din Europa, a spus Novak. Ultima dată când rata căsătoriilor a fost atât de ridicată în Ungaria a fost în 1986, în timp ce numărul divorţurilor nu a mai fost atât de scăzut din 1962, se arată în comunicat.

Numărul căsătoriilor aproape că s-a dublat din 2010, în timp ce numărul divorţurilor este cu 37% mai mic, iar disponibilitatea de a avea copii a crescut cu aproape 24%.

Novak a declarat că guvernul va continua să transmită familiilor beneficiile creşterii economice. În cazul în care creşterea economică depăşeşte 5,5% pe an, părinţii cu copii îşi vor recupera impozitele până la nivelul impozitului pe salariul mediu, a explicat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel