Eliminare pensii speciale. Decizie în Comisia de Muncă, CINE SCAPĂ

Comisia de Muncă din Camera Deputaților a luat decizia cu privire la pensiile speciale, la inițiativa PSD, însă cu câteva excepții.

Conform votului de azi din Comisia de Muncă, au fost păstrate pensiile speciale pentru militari, polițiști și jandarmi și a celor care lucrează în penitenciare, conform unui amendament al PSD, relatează Realitatea Plus. Pensiile de serviciu pentru magistrați au fost eliminate cu unanimitate de voturi. La fel se va întâmpla și cu judecătorii de la Curtea Constituțională, care nu vor mai beneficia de pensii speciale.

Raportul din Comisia de Muncă a fost adoptat cu un singur vot împotrivă şi trei abţineri.

Astfel, ar urma să fie eliminate pensiile de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

De asemenea, în baza unui amendament propus de către deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru aleşii locali.

Conform sursei citate, la nivelul Parlamentului există un consens între parlamentari, care sunt de acord ca aceste pensii speciale să fie abrogate. Urmează un raport, care va fi dat în această seară în Comisia de Muncă de la Camera Deputaților, iar mâine ar putea fi introdus pe agenda Camerei, care este for decizional, urmând ca legea să ajungă apoi pentru promulgare la președinție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel