Comisia de la Veneția. SRS: Iohannis nu mai are încotro. Trebuie să o revoce pe Kovesi

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Comisiei de la Veneția a trimis o scrisoare către judecătorii Curții Constituționale din România prin care răspunde sesizării transmise în urmă cu două săptămâni de președintele Valer Dorneanu. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a comentat situația.

După ce președintele Comisiei de la Venezia, Gianni Buquicchio, a trimis o scrisoare către judecătorii CCR în care susține că deciziile Curții sunt obligatorii și trebuie să fie implementate, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu afirmă că președintele Iohannis nu mai are încotro și trebuie să o revoce sau să o facă să demisioneze pe Laura Codruța Kovesi pentru că altfel va fi suspendat. 

Nu cred că președintele mai are încotro. Trebuie să o schimbe sau să o determine să demisioneze pentru că altfel vine suspendarea, urmată de demisia sa. Majoritatea parlamentară nu are dreptul să nu își înființeze acest instrument pentru a apăra Constituția, statul de drept. Trebuie să facă asta pentru că altfel înseamnă că această majoritate parlamentară consistă la un act de înaltă trădare. Dacă președintele țării, garantul Constituției o încalcă și Parlamentul stă cu brațele încrucișate.. Eu cred că doar în câteva zile președinele Iohannis fie o suspendă, fie o determină să demisioneze, fie președintele va fi suspendat., a declarat Sorin Roșca Stănescu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel