Comercianții ambulanți de la Mănăstirea Prislop, în vizorul statului român

Comerțul generat de pelerinajele la Mănăstirea Prislop, unde se află și mormântul părintelui Arsenie Boca, a intrat în vizorul autorităților din județul Hunedoara. 

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David, a declarat, miercuri, că se intenționează stoparea activităților de comerț ilegal care se desfășoară pe drumul județean care urcă la Mănăstirea Prislop.

Potrivit șefului CJ Hunedoara, la nivelul Prefecturii, a fost constituit un grup de lucru având ca scop intrarea în legalitate a tuturor comercianților, scrie stirileprotv.ro.

ARSENIE BOCA-SONDAJ INSCOP. Câți au auzit de părinte și ce-l consideră

"Ne propunem un comerț civilizat și o zonă civilizată. Aș vrea să atrag atenția că locul este vizitat de pelerini, în primul rând oameni care fac un turism ecumenic. Activitatea de comerț din zonă nu are nimic de-a face cu credința și evlavia oamenilor care vin la Mănăstirea Prislop. Comercianții din zonă nu sunt autorizați, nu au forme legale pentru construcțiile (chioșcurile, n.r.) de acolo, nu au avize", a spus Adrian David, potrivit Agerpres.

Numai în ultimele două zile, Jandarmeria Hunedoara a aplicat comercianților ilegali 39 de amenzi în valoare totală de 8.200 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel