COD ROSU  Cod roşu de ploi torențiale. Avertizare de ultimă oră a meteorologilor

Foto: Lachlan Ross from Pexels
Foto: Lachlan Ross from Pexels

Alertă Cod roșu de ploi torențiale pentru localități din Bacău și Harghita.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marți o avertizare Cod roşu de ploi torenţiale în localităţi din judeţele Bacău și Harghita. Potrivit meteorologilor, între orele 18.20 şi 19.20, în localităţile Agăș și Palanca din județul Bacău și în Ciucsângeorgiu, Frumoasa și Lunca de Sus din județul Harghita se vor semnala averse torenţiale care vor depăși 40...50 l/mp.

În zona avertizată, în ultimele ore s-au acumulat cantități de apă de peste 50... 60 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină. De asemenea, până la ora 19.30 mai multe localități din Covasna, Harghita, Bacău și Vrancea sunt sub alertă Cod portocaliu de ploi torențiale care vor depăși 35-40 l/mp, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină.

Cod portocaliu este, totodată, până la ora 19.00, în câteva localități din Botoşani și Iași. Se anunță averse torențiale ce vor acumula 35...40 l/mp, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelie.

Un val de aer fierbinte ajunge din Africa în România. Elena Mateescu: 40 de grade la umbră în București

”Sunt așteptate temperaturi în creștere de la o zi la alta. Mâine vorbim de o extindere a ariei în care să avem temperaturi maxime mai mari de 35, 36 posibil 37 de grade Celsius și ITU peste 80 de unități, adică vorbim de Banat, Crișana de Sud, vestul Olteniei. Miercuri și joi și chiar și vineri vorbim de temperaturi chiar mai mari posibil 38 la nivel local chiar 39 de grade Celsius și cu siguranță indicele de disconfort termic va fi unul mult mai ridicat. Zonele vizate sunt Banat Crișana Sud vestul Olteniei după care miercuri joi și vineri cu extindere și în restul țării mai ales în partea de Sud a țării.

Posibil să înregistrăm furtuni puternice, este posibil să înregistrăm la nivel local cantități de precipitații ce pot depăși în continuare 25-50 de l/mp pe secvențe foarte scurtă de timp, posibil să fie însoțite de descărcări electrice. Nu ultimul rând de vijelii și căderi de grindină pentru că până vineri seară la ora 22:00 ne vom afla sub incidența unei informări meteorologice ce vizează fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și disconfort termic accentuat. Joi şi vineri vom înregistra şi în București caniculă cu temperaturi de până la 40 de grade la umbră”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, în direct la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel