CNMR și-a stabilit obiectivele principale pentru 2017

Colegiul de Conducere al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) a stabilit, marți, principalele obiective pentru acest an. Unul dintre obiective vizează organizarea lunară a unei conferințe naționale, cu participarea unor specialiști recunoscuți, în vederea identificării priorităților naționale de dezvoltare și modernizare a țării și armonizarea acestora cu programul de guvernare și restul politicilor naționale, informează Aid România.

Potrivit Asociației pentru Implementarea Democrației, Colegiul de Conducere al CNMR a stabilit, în plenul său, obiectivele principale pentru 2017:

  1. Definirea CNMR ca fiind cea mai largă și relevantă formă de reprezentare a societății civile din România.
  2. Reconfirmarea sprijinului Colegiului de Conducere pentru Președintele CNMR și aprobarea măsurilor întreprinse până acum.
  3. Stabilirea de grupuri de lucru la nivelul fiecărei instituții publice naționale sau locale care să urmărească implementarea de măsuri concrete pentru transparentizarea și implementarea politicilor publice.
  4. Actualizarea Planului Național pentru Modernizarea României și implementarea acestuia în concordanță cu politicile și strategiile existente.
  5. Organizarea lunară a unei conferințe naționale, cu participarea unor specialiști recunoscuți, în vederea identificării priorităților naționale de dezvoltare și modernizare a României și armonizarea acestora cu programul de guvernare și restul politicilor naționale.
  6. Definirea CNMR ca structură activă de monitorizare și penalizare a posibilelor abuzuri sau politici ori decizii greșite ale tuturor instituțiilor statului român.
  7. Modificarea legislației privind absorbția fondurilor structurale, respectiv modificarea OUG 66/2011, a ordonanței de urgență privind normele de aplicare a OUG 64/2009, în sensul simplificării pentru beneficiari a procesului de absorbție.

Ședința Colegiului de Conducere al CNMR a avut loc la Phoenicia Grand Hotel, partener al CNMR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel