EXCLUSIV  Claudia Țapardel a dezvăluit care este marea ei dragoste / video

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Claudia Țapardel a dezvăluit care este marea ei dragoste.

Într-un interviu cu Dragoș Anastasiu, președintele Coaliției pentru Dezvoltarea României și CEO Eurolines, Claudia Țapardel a spus că Delta Dunării este marea sa iubire.

Duminică, la ora 14.00, pe DC News TV, ați putut urmări o nouă ediţie a emisiunii "Interviuri care inspiră". A fost o ediție în care invitatul Dragoș Anastasiu a împărtășit experiența sa despre cum putem face business de succes în România, în domeniul transporturilor și turismului.

Urmăriți aici emisiunea:

Delta Dunării își așteaptă turiștii în cele mai sălbatice locuri din țară

Vărsarea în Marea Neagră a brațelor Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe au favorizat crearea unei zone unice pe întreg teritoriul european. Începutul verii este o perioadă excepțională pentru pasionații de wildlife, de fotografie, dar și pentru împătimiții de sporturi nautice. Speciile de păsări s-au întors deja din țările calde, iar acum se află în perioada de cuibărit, ori, în alte cazuri, puii acestora au ieșit deja din ouă.

În același timp, pe lacurile din Deltă se poate face caiac-canoe și canotaj. Accesul în zonă se face exclusiv cu barca, așa că, cei care vor să călătorească, trebuie să își lase mașinile la Tulcea, Murighiol ori Mahmudia.

Caii sălbatici de la Letea

Auzind de caii sălbatici de la Letea, mulți români consideră că aceștia chiar sunt o specie de cai sălbatici. Totuși, din discuțiile avute cu localnicii din zonă, în trecut, mai mulți cai au scăpat de la locuitori și, în sălbăticia Deltei, s-au înmulțit natural, iar acum nu mai sunt absolut deloc prietenoși cu oamenii. Pot fi văzuți în Pădurea de la Letea, deși au mai fost semnalați și în alte zone din Deltă.

Lipovenii din Delta Dunării

Pe lângă numeroasele activități ce pot fi întreprinse în mediul natural, Delta, ca parte a Dobrogei, este un spațiu foarte pestriț din punct de vedere cultural. Dacă mergi în Deltă poți fi martorul unor concerte în aer liber susținute de lipoveni. Adeseori, aceștia se îndeletnicesc cu turiștii și le cântă, în limba rusă, cele mai frumoase melodii tradiționale din spațiul slav, cum ar fi Katiusha ori Kalinka.

Totuși, comunitățile locale au nevoie de un sprijin mai consistent din parte statului, deoarece, având în vedere natura izolată a zonei, singurele activități din care comunitățile deltaice își pot câștiga traiul sunt pescuitul și turismul.

„Cred că oamenii s-au unit și au creat comunități foarte apropiate aici. Ceea ce găsesc foarte trist este faptul că unele comunități se dizolvă, se dezintegrează, pentru că tinerii nu vor să rămână. Cu excepția situației în care le oferim oportunități de angajare, prin turism, nu cred că mulți vor dori să rămână în Deltă”, spunea Charlie Ottley, pentru DC News, în luna aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel