CJUE a respins solicitările investitorilor de a fi despăgubiţi de BCE pentru salvarea Greciei

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis joi că Banca Centrală Europeană (BCE) nu trebuie să îi despăgubească pe deţinătorii de obligaţiuni suverane greceşti care au suferit pierderi ca urma a restructurării datoriei publice a Greciei în 2012, transmite Reuters. 

Unii investitori au încercat să obţină despăgubiri pentru pierderile pe care au fost forţaţi să le accepte cu ocazia celui de-al doilea program de susţinere financiară a Greciei, program care a fost acceptat de majoritatea deţinătorilor de obligaţiuni greceşti. Aceşti investitori doreau ca BCE să îi despăgubească pentru pierderile suferite însă Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a apreciat că BCE a acţionat în mod legal şi a respins solicitările de despăgubire ale investitorilor, scrie Agerpres.

'În absenţa oricăror dovezi care să demonstreze că BCE a încălcat legislaţia UE, Tribunalul General a respins solicitarea privind acordarea de despăgubiri', a informat CJUE. În luna august a anului trecut, Grecia a pus punct celui mai mare program de asistenţă financiară din istorie, după o criză a datoriilor de nouă ani care i-a redus Produsul Intern Brut cu un sfert şi a forţat-o să implementeze măsuri dureroase de austeritate.

De la izbucnirea crizei datoriilor, la începutul anului 2010, patru guverne succesive s-au luptat să evite intrarea în incapacitate de plată, bazându-se pe cel mai mare program de asistenţă financiară din istorie, peste 260 de miliarde de euro fiind împrumutate Greciei de partenerii din zona euro şi FMI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel