Fondurile pentru medicamente compensate şi gratuite pe anul 2011, epuziate de CJAS Cluj

medicamente
medicamente

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj a epuizat, la începutul lunii august, fondurile pentru medicamentele gratuite şi compensate, dar majoritatea farmaciilor din judeţ mai eliberează aceste medicamente, sperând într-o suplimentare bugetară în această lună.

Purtătorul de cuvânt al CJAS Cluj, Crina Grozav, a declarat, miercuri, că pentru acest an fondurile alocate judeţului Cluj pentru medicamentele gratuite şi compensate au depăşit 100 de milioane de lei, scrie Mediafax.

"Fondurile pentru medicamentele gratuite şi compensate alocate în acest an CJAS Cluj s-au epuizat la începutul lunii august. Am făcut demersuri la Bucureşti pentru suplimentarea sumelor şi sperăm într-o rectificare bugetară în această lună. Fondurile pentru aceste medicamente s-au ridicat în acest an la 100,3 milioane de lei. Şi anul trecut a fost la fel, dar s-au suplimentat fondurile, de la 79,3 de milioane de lei, la 154 de milioane de lei", a spus Grozav.

La rândul său, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Cluj, Speranţa Iacob, a declarat că doar 30-40 de farmacii din judeţ, din cele circa 250, nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate.

"Din cele circa 250 de farmacii din judeţul Cluj care sunt într-o relaţie contractuală cu CJAS, cam 30-40 nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate. Majoritatea farmaciilor nu au întrerupt eliberarea acestor medicamente şi s-au gândit la nevoile pacienţilor. Am înţeles că Guvernul ar fi aprobat credite angajament şi se pot aloca fonduri pentru acest an din bugetul anului viitor. Este o chestiune de zile până când problema fondurilor pentru medicamentele gratuite şi compensate va fi rezolvată în judeţul Cluj", a conchis Iacob

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel