Cîțu anunță că dreapta guvernează în următorii 8 ani, dar uită de USL. Istoria se repetă, la 10 ani distanță

Uniunea Social-Liberală a fost înființată acum aproximativ 10 ani, pe 5 februarie 2011, cu promisiunea de a funcționa vreme de două cicluri electorale.

România este guvernată de coaliția PNL - USR-PLUS - UDMR, iar „stabilitatea” alianței a fost lăudată de premierul Florin Cîțu, în urma adoptării Legii bugetului de stat pe 2021 fără ca Parlamentul să treacă vreun amendament. „Eu zic că dreapta va guverna România în următorii 8 ani, cu siguranță”, a declarat Florin Cîțu, pe 3 martie 2021, la B1 TV.

Oare uită Cîțu ce s-a întâmplat acum 10 ani?

O altă coaliție importantă din România, USL, a fost formată în 2011 și a câștigat la alegerile parlamentare din 2012 cu aproximativ 58% la Camera Deputaților și 60% la Senat. Protocolul de colaborare încheiat de formațiunile politice, prin liderii Victor Ponta și Crin Antonescu, era valabil până în 2020.

În timp ce Florin Cîțu se bucură că a obținut un mandat de premier pentru cel puțin 4 ani, cu o coaliție puternică în spate, acesta uită de USL. Alianța dintre PNL și PSD nu a dus la capăt nici măcar un mandat, stând doar 3 ani din cei 8 prevăzuți la acel moment, cu o majoritate mult mai solidă în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel