Cine mai poate prinde finanțarea de 70.000 de euro/fermă în 2024

foto: Freepik
foto: Freepik

Cine are acces la finanțarea de 70.000 de euro per fermă anul acesta?

Alocarea de resurse pentru instalarea tinerilor fermieri a fost cea mai anticipată linie de finanțare din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, ceea ce se reflectă clar în numărul semnificativ de cereri depuse la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Un impresionant număr de peste 5.500 de tineri fermieri au prezentat proiecte cu scopul de a obține finanțare în valoare de 70.000 de euro.

Deși fondurile destinate zonei montane s-au epuizat de mai mult timp, încă mai sunt resurse financiare, însă aglomerarea cererilor sugerează că epuizarea acestora reprezintă doar o chestiune de timp, și încă una inevitabilă. În prezent, mai sunt fonduri disponibile pentru aproximativ 100 de proiecte, dar aceasta este o oportunitate cu resurse limitate care va dispărea pe măsură ce cererea continuă să crească.

”Apelul de proiecte a fost împărțit încă de la început în două componente. Fermierii pe zona montană au putut depune proiecte fără concurență din restul țării, în timp ce tinerii fermieri de la nivel național încă mai au posibilitatea să depună proiectele, dacă ele sunt finalizate în acest moment.

Termenul limită de depunere, 31 ianuarie, cu siguranță nu va fi atins. Bugetul disponibil deja a fost depășit, iar după calculele mele ar mai fi fonduri disponibile pentru aproximativ 100 de cereri de finanțare”, a precizat consultantul Marian Dumitrache pentru Agro TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Deși plafoanele de depunere pentru instalarea tinerilor fermieri însumează peste 375 de milioane de euro, suma disponibilă pentru finanțarea efectivă a tinerilor fermieri este de doar 250 de milioane de euro. Astfel, în urma evaluării de la AFIR, vor ajunge să primească banii aproximativ 3.580 de fermieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel