Urmărește emisiunea live


Cine este femeia care s-a legat de fileu la Roland Garros. Protest inedit: Mai avem doar 1028 zile

A doua semifinală de vineri de la Roland Garros, dintre Marin Cilic şi Casper Ruud, a fost întreruptă de un protest inedit. 

Mesajul de pe tricoul avut de tânără - "Ne-au mai rămas 1028 zile" - a stârnit polemici, în sensul în care puțini au știut să îl interpreteze corect

.După partidă, Alizee, tânăra de 22 de ani care a pătruns în arenă a făcut lumină asupra demersului său. Mai mulți cercetători sunt de părere că următorii 3 ani (cele aproximativ 1028 de zile) vor fi decisivi în salvarea planetei. Încălzirea globală creează tot mai multe probleme și, dacă guvernele nu vor lua poziție, va fi prea târziu pentru ca lucrurile să poată reveni pe traiectul normal, cred militanții.

"Suntem în 2022 și e timpul să privim realitatea. Lumea pe care politicienii ne-o prezintă e o lume în care Roland Garros nu va mai exista. Azi (n.r. ieri) am intrat pe teren pentru că nu vreau să mai fac parte din mulțimea care nu face nimic pentru a preîntâmpina problemele climatice", a scris Alizee pe derniererenovation.fr, pagina de internet special creată pentru a lupta cu încălzirea globală, conform Eurosport.

Casper Ruud s-a calificat în finală, acolo unde va juca contra lui Rafael Nadal. 

Iga Swiatek a câştigat turneul feminin 

Finala feminină de la Roland Garros s-a încheiat sâmbătă cu victoria previzibilă a liderei mondiale Iga Swiatek, care a trecut fără emoții de adolescenta americană Coco Gauff (18 ani, 23 WTA).

Swiatek are una dintre cele mai lungi serii de victorii din ultimii 22 de ani. Victoria ei o aduce la 35 de partide consecutive câștigate, egalând performanța lui Venus Williams.

Poloneza s-a impus în finală cu 6-1, 6-3, după doar o oră și 10 minute, cedând un singur break în acest meci și un singur set, de-a lungul întregului turneu.

Este al doilea titlul de Grand Slam al polonezei de 21 de ani, anterior ea câștigând tot la Paris, în 2020, când a învins-o pe Sofia Kenin cu 6-4, 6-1.

Swiatek venea în finală cu un 8-1 în finale și nu a mai pierduse un set într-o finală de mai bine de trei ani. Ea este neînvinsă în ultimele nouă finale și a pierdut doar de două ori mai mult de patru game-uri în acest interval, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel