Cîmpeanu: Ce-i așteaptă pe studenți după 15 mai 2020. TOATE măsurile, AICI

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a anunțat principalele idei ale desfășurării anului universitar.

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a anunțat principalele idei ale desfășurării anului universitar, pentru Digi 24.

Studenții nu vor mai reveni la universitate decât în anumite cazuri

„Cu siguranță pot să vă asigur că starea de sănătate a populației, mă refer aici la elevi, la studenți, la cadre didactice, dar și la personal didactic, auxiliar și nedidactic este prioritară. În acest scop, acolo unde nu se va putea evita sub nicio formă prezența directă pentru a putea finaliza anul universitar, activitățile se vor desfășura condensat pe subgrupe, maximum 10 persoane, și numai în săli mari de tipul amfiteatrelor", a spus Cîmpeanu.

Examenele, preponderent online

„Doi, examenele de licență și de disertație vor fi susținute conform calendarului și procedurilor aprobate la nivelul fiecărei universități. Sunt absolut convins că până în data de 20 mai, carevasăzică imediat după data de 15 mai, fiecare universitate va anunța detaliat calendarul și modul de derulare a examenelor de licență, disertație și admitere.

Trei, examenele de an vor fi susținute preponderent online. Cea mai mare parte a examenelor de an și de semestru vor fi susținute online", a mai spus președintele CNR.

Căminele rămân închise până la toamnă

Căminele studențești vor rămâne închise până în luna septembrie, iar toate aceste măsuri sunt discutate în cadrul CNR.

„Nu se va reveni în căminele din campusurile universitare până în luna septembrie. Acestea sunt liniile directoare pe care le discutăm împreună cu toți rectorii universităților românești și, plecând de la această bază comună de discuție, fiecare universitate va anunța calendarul și procedura specifică, ținând seama de toate aceste principii", a explicat Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel