CIADO solicită revizuirea Strategiei Naţionale de Apărare: "Rateuri dovedite"

Noua Strategie Naţională de Apărare propusă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării in materie de trafic şi consum de droguri, este plină de generalităţi, ezitări şi ceea ce este cel mai grav din punctul nostru de vedere, consideră traficul şi consumul de droguri din România ca inexistent, transmite CIADO.

"Dacă în mandatele ex preşedintelui Traian Băsescu, traficul şi consumul de droguri erau prevăzute ca situaţii de risc, ameninţare sau vulnerabilitate, în noua Strategie au fost eliminate. România are deja trei Rapoarte consecutive privind prevalenţele la consumul de droguri ale Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanie, ce indică creşteri ale prevalenţelor pe toate categoriile de vârstă şi la cele mai multe grupe de droguri.

De asemenea, pe segmentul de vârstă 16 ani, ultimul studiu efectuat arată o prevalenţă de 10 %, iar in rândul studenţilor 21 %. Să considerăm că 5,8 % consumatori ocazionali de droguri pe segmentul 15-64 ani (700.000 persoane) dar şi procentele din rândul populaţiei tinere 16 ani sau procentul studenţilor ca şi consumatori ocazionali de droguri, nu reprezintă cifre îngrijorătoare pentru siguranţa naţională?", se  arată în comunicatul CIADO.

"Rateuri dovedite pe toate liniile de aplicare"



"Faptul că Strategiile Naţionale Antidrog 2005-2012 si 2013-2020, Planurile de Acţiune, Programele de Interes Naţional sunt rateuri dovedite pe toate liniile de aplicare, nu sunt suficiente argumente ca traficul şi consumul de droguri să reprezinte risc şi ameninţare la securitatea naţională?

Opinăm că acest mod de tratare a problematicii traficului şi consumului de droguri, poate reprezenta o formă de încurajare a dezvoltării acestui segment ce ţine de criminalitatea organizată", transmite Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel