EXCLUSIV  Chirieac: România este ca o mașină pe drum, pe care nu vrea s-o conducă nimeni. Iese în șanț

Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația actuală de pe scena politică și posibilitatea să avem un Guvern Iohannis 3 la conducerea țării.

"Klaus Iohannis şi-a dorit alegeri în plină pandemie, anul trecut, în decembrie, cu 10.000 - 12.000 de infectări pe zi. A rezultat un Parlament struțo-cămilă. Se vede că e o alianţă care nu a rezistat, cu partidele de pe locurile 2, 3 şi 5. Iată că viaţa a arătat altfel. Cred că, dacă s-ar reface Guvernul Iohannis 3, ar fi un guvern USL. Mai cred că vor creşte masiv AUR și USR.  Nu am nicio îndoială, fiindcă USR va creşte, în locul PNL, şi AUR va creşte în locul PSD. Vei avea, la următoarele alegeri, iar un fel de Parlament, greu de lucrat cu el, greu de format majorităţi. Acum, îţi trebuie decizii importante pe PNRR ca să absorbi prima tranșă, avansul acela. Asta este consecinţa logică.

Un Guvern interimar Cîțu ar fi cea mai nefavorabilă situaţie pentru România. Măcar, lasă-l pe Cîțu premier, lasă-i Guvernul PNL, votează-i-l în Parlament până în martie, până în aprilie. Adică, le spui foarte clar: "Votul nostru este valabil până în martie-aprilie, când dorim alegeri anticipate". Şi, atunci, are sens şi pentru alegătorii tăi şi pentru tot. În momentul ăsta, România este ca o mașină care este pe drum, merge şi nimeni nu vrea să o conducă, este volanul liber. Vă daţi seama, dacă drumul o ia la stânga sau la dreapta, maşina iese în şanţ. Asta este România, astăzi. Nu văd altă soluţie", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Deferiți mass-media, de la DCNews TV.

Vezi și: SONDAJ-fulger pe DCNews. Gușă: De ce se mai joacă Iohannis? Cîțu oricum nu va mai fi!

Emisiunea completă, în materialul video de mai jos:

Propunerile de miniștri de pe lista Guvernului Ciucă. Chirieac: Acum avem o singură șansă

”Criza se va stinge de la sine în câteva luni de zile și oricum, față de domnul Vlăduț Vasilică Voiculescu, și pe undeva chiar doamna Ioana Mihăilă, domnul Nelu Tătaru este o lumină, să știți. Așa stau lucrurile. Acum avem o singură șansă. Serviciile de urgență, ATI-ul, să salveze ce pot. (...) E un Guvern bicolor, ca să spun așa, PNL - UDMR, practic un Guvern minoritar și nu există nicio speranță, cel puțin în declarațiile făcute de PSD și USR, pentru ca Guvernul acesta să treacă. Deci pur și simplu sunt puși acolo oameni, nume, se împart portofoliile, dar practic Guvernul înțeleg că va veni în Parlament și va pica. În acest moment, se va deschide, pentru prima dată în 31 de ani, posibilitatea alegerilor anticipate, pe care eu nu cred că președintele Iohannis le va convoca. Din cauza asta, Guvernul acesta trebuie privit mai degrabă ca un exercițiu”, a declarat Bogdan Chirieac, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel