Chirieac, după ce Ursula von der Leyen a fost votată președintele CE: Cel mai slab ministru. Umbre asupra domniei sale

FOTO AGERPRES / EPA
FOTO AGERPRES / EPA

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația României, după ce Ursula von der Leyen a fost votată președintele Comisiei Europene.

"O naţiune care îşi votează singură în PE o rezoluţie împotriva sa, cum s-a întâmplat cu România în noiembrie, anul trecut - când parlamentari români din PNL au votat împotriva ţării, în timp ce europarlamentari din Ungaria şi Polonia au votat în favoarea României -cu siguranţă nu este o naţiune care să îşi reprezinte ţara la Bruxelles. Toate naţiunile au probleme. România are probleme mai mici.

Doamna Ursula von der Leyen, aristocrat, este considerat unul dintre cei mai slabi miniştri ai Guvernului german. Sunt şi nişte umbre asupra domniei sale vizavi de felul în care au fost alocate contractele de sute şi miliarde de euro. Germania are buget mare pentru Apărare, aproape 3.000 de miliarde PIB-ul şi nu au chiar 2%, dar oricum sunt pe acolo. Sunt bani mulţi, 50-60 de miliarde de euro pe an pentru Apărare. S-au alocat contracte pentru firmele germane, este adevărat... Nu am văzut europarlamentar german să conteste cea mai importantă poziție a Uniunii Europene, aceasta de premier al UE", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Nu se va întâmpla asta!"

"Mă îndoiesc că România va reuşi să puncteze. De vină, cu toată dragostea, nu este doar clasa politică, aşa cum ne-am obişnuit. Ţine şi de votul nostru. Să ne asumăm! Că apoi sari la PSD, sari la Dragnea, la Dăncilă că nu ai autostrăzi. Este o naţiune care a votat în sensul ăsta. Nu există o naţiune în Europa unde rufele murdare să fie scoase la spălat pe ulița satului cu mai multă voluptate decât o facem noi. Atunci, dacă noi ne dispreţuim ca naţiune, să nu ne așteptăm vreo clipă ca, de la Bruxelles, toată lumea să ajungă să ne aprecieze, ca naţiune. Nu se va întâmpla asta!", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel