Chimcomplex, drept la replică după ştirea că muncitorii ucişi la Oneşti nu aveau bază legală pentru a fi în apartamentul unde au fost sechestraţi

Captură video RealitateaPlus
Captură video RealitateaPlus

Compania Chimcomplex a transmis un drept la replică după ce avocatul Adrian Cuculis a afirmat că cei doi muncitori se aflau în apartamentul în care Gheorghe Moroşan i-a sechestrat şi ucis fără a avea o bază legală. 

VEZI Crimă Onești. Muncitorii uciși, fără bază legală în apartamentul groazei. Unde trebuiau de fapt să se afle cei doi

"Având în vedere faptul că în spațiul public au fost lansate o serie de acuzații referitoare la o presupusă nerespectare de către compania noastră a legislației muncii, în ceea ce privește delegarea celor doi angajați care și-au pierdut viața la Onești, înțelegem să aducem următoarele clarificări:

Compania noastră a emis o circulară internă pe data de 01.04.2021 de reamintire a procedurilor și normelor de prestare a activității în exteriorul combinatului. Acesta este un demers periodic, de reinstruire a angajaților cu privire la procedurile interne.

Angajații uciși la Onești erau delegați la apartamentul din proprietatea companiei. Delegarea acestora s-a efectuat în conformitate cu legislația muncii, precum și cu pregătirea și calificările profesionale ale acestora, astfel încât dânșii să-și poată exercita atribuțiile de serviciu din fișa postului.

Avocatul familiilor victimelor face o confuzie între detașare și delegare. Delegarea presupune exercitarea temporară, din dispoziția angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuțiilor de serviciu în afara locului său de muncă.

Angajații uciși la Onești erau delegați la apartamentul din proprietatea companiei, și nu detașați, astfel cum se susține nefondat. De esența detașării este schimbarea angajatorului, situație care nu este aplicabilă în cazul dat.

Informațiile care au apărut în presă privind o posibilă încălcare a legislației muncii sunt speculații fără fundament juridic, prin care se încearcă deturnarea atenției publice de la gravitatea faptelor comise de criminal. Compania înțelege însă încercările de discreditare lansate de cei ce au interese mercantile speculative, cu unicul scop de a obține beneficii de ordin financiar, profitându-se de suferința familiilor celor două persoane care și-au pierdut viața în tragicul eveniment din data de 01.03.2021.

Compania se concentrează pe reintrarea în normalitate după tristul eveniment și așteptă ca instituțiile statului să facă dreptate, în cazul pierderilor acestor vieți. La fel ca și până acum, reprezentanții companiei sunt disponibili să răspundă oricăror solicitări de clarificare.

În măsura în care numele companiei va fi în continuare utilizat în vehicularea de informații neadevărate se vor întreprinde demersuri legale împotriva celor care se fac vinovați de astfel de fapte", a transmis Chimcomplex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel