CEx PSD, remaniere Guvern. Marius Pieleanu, RĂSPUNS

sedinta guvern
sedinta guvern

Sociologul Marius Pieleanu spune că în ședința de astăzi a Comitetului Executiv Național al PSD, nu crede că s-ar pune problema privind schimbarea unor miniștri. 

Marius Pieleanu crede că perioada cea mai bună pentru o evaluare obiectivă a competențelor miniștrilor ar trebui să aibă loc în lunile august-septembrie.

"Astăzi, când vorbim, nu cred că se va pune problema în acest CEx de o discuție serioasă privind posibilitatea reală de a schimba vreunul dintre membrii guvernului. Sigur că într-o oarecare perspectivă, spre vară, spre toamnă, în mod evident, Guvernul va trebui să facă mici modificări de nume fiindcă sunt domenii unde lucrurile nu merg prea bine: transporturile sunt cele mai evidente și nu neapărat că am avea un ministru mai slab pregătit decât precedentul, nu în sensul acesta, ci pentru că există o oarecare încremenire în proiect în rândul birocrației și o lipsă de dorință în a face. Dacă am fi cârcotași, am putea găsi defecte la mai mulți miniștri, dar haideți să dăm un acord de încredere guvernului Dăncilă, care s-a instalat de doar câteva luni. Putem să facem o evaluare mai obiectivă prin lunile august-septembrie, atunci când vor fi demarate niște lucruri importante," a spus Marius Pieleanu la Antena 3.

Două nume importate în Guvern 

Întrebat despre posibilitatea ca Mihai Fifor sau Eugen Teodorovici să fie înlocuiți din funcții, Marius Pieleanu a replicat că o astfel de decizie nu s-ar justifica rațional. 

"Sunt figuri diferite, dar nu cred că ar putea fi eliminați în acest moment. Lui Eugen Teodorovici  și lui Mihai Fifor nu le pot fi puse la îndoială competențele. Mihai Fifor chiar și-a creat o punte externă, peste ocean destul de solidă. Eugen Teodorovici este o figură care dincolo de competență, place publicului tânăr. Poate fi un politician de mare succes în Partidul Social Democrat, chiar dacă este uneori slobod la gură. Sunt două vârfuri de lance ale acestui Guvern din perspectiva competenței și mai ales a imaginii și comunicării. Nu s-ar justifica rațional schimbarea lor," a mai spus Marius Pieleanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel