Urmărește emisiunea live


Cetățenii români care au fraudat statul francez cu 1,7 milioane de euro: au fost prinși după doi ani

Autoritățile franceze s-au sesizat după ce două familii de romi din județul Vaslui au prejudiciat statul cu 1,7 milioane de euro. A fost însă nevoie de doi ani pentru ai prinde pe suspecți.

Două familii de romi din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui au încasat timp de doi ani în mod ilegal alocaţii familiale şi sociale din partea statului francez, scrie Adevarul.ro. Valoarea totală a prejudiciului estimat este de 1,7 milioane de euro.

Pe vaza mandatelor europene emise pe 16 aprilie, anul curent, de Tribunalul de Mare Instanţă din Valenciennes din Franţa, patru cetăţeni români de etnie romă din oraşul Murgeni din judeţul Vaslui au fost arestați de către autoritățile franceze.

Acuzațiile aduse de procurorii francezi


Două cupluri din orașul Murgeni sunt acuzate de escrocherie în bandă organizată, fals, utilizarea falsului în acte, fals într-un document administrativ și spălare de bani în formă agravată. Pentru aceste fapte, cei patru cetăţeni români de etnie romă riscă să petreacă câte 10 ani fiecare după gratii.

Autoritățile franceze au mai arestat alţi trei membri ai clanului de romi, acuzându-i că au pus la cale un sistem de fraudare. În mod ilegal, aceștia au obținut timp de doi ani sume uriașe din alocații, investiți ulterior în imobile şi autoturisme în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel