Poftiţi la plăcinta RECORD cu dovleac şi scorţişoară

Poftiţi la plăcinta RECORD cu dovleac şi scorţişoară
Poftiţi la plăcinta RECORD cu dovleac şi scorţişoară

Cea mai mare plăcintă cu dovleac şi scorţişoară din această toamnă, lungă de 15 metri, va fi atracţia "Festivalului dovleacului cu scorţişoară", care va avea loc, în weekend, în Parcul IOR, Bucureşti.

Pentru prepararea plăcintei, care va putea fi degustată sâmbătă, începând cu ora 11,00, se vor folosi 500 kg făină, 200 kg de dovleac, 50 litri de lapte, 30 litri de ulei, 100 de ouă şi câte 25 kg de zahăr, unt, drojdie şi sare, potrivit unui comunicat al Centrului European pentru Prevenirea Adicţiilor.

Plăcinte felurite, cu dovleac şi scorţişoară

Vizitatorii târgului vor putea savura plăcinte felurite, în special cele cu dovleac şi cu scorţişoară, după reţete păstrate cu grijă din generaţie în generaţie de zeci de ani, dovleac copt, prăjituri de casă, plăcinte "poale-n brâu", plăcinte domneşti, dulceţuri, siropuri, produse apicole, sucuri naturale şi dulciuri fără zahăr, torturi, turtă dulce, ceaiuri şi cafea la nisip, must proaspăt stors din zona Panciu (Vrancea), dar şi suc natural de fructe cu scorţişoară.

Amatorii de produse tradiţionale mai pot degusta fasole cu ciolan şi varză cu afumătură la ceaun, fripturi, cârnaţi afumaţi la grătar, salate sau produse din peşte. Pe lângă mâncare şi dulciuri, vizitatorii vor mai regăsi meşteşugari care vor expune artizanat şi produse handmade.

Târgul are un scop caritabil

Târgul se organizează în scop caritabil, pentru susţinerea şi întrajutorarea copiilor şi tinerilor cu situaţii financiare modeste care reprezintă factorul de risc în consumul şi traficul de substanţe interzise, iar integrarea acestora în comunitate reprezintă de cele mai multe ori o reală provocare pentru autorităţi, precizează sursa citată. Urban Artsy Bazar reprezintă un nou concept de bazar urban, un mix între un iarmaroc de oraş, accesorii, decoraţiuni şi produse artizanale (alimentare şi nealimentare).

Evenimentul este dedicat conştientizării populaţiei asupra unui stil de viaţă sănătos al individului şi societăţii, fără riscul expunerii la consecinţele negative asociate adicţiei, menţionează organizatorii. Centrul European pentru Prevenirea Adicţiilor este o asociaţie care are drept scop promovarea unei atitudini de cointeresare a societăţii civile şi societăţii româneşti în problematica sănătăţii publice şi a flagelului dependenţelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel