Cea mai mare colecție de mărțișoare va fi expusă în Cluj

Mii de mărțișoare, majoritatea confecționate înainte de Revoluție, vor putea fi admirate la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca

Peste 5.000 de simboluri ale primăverii vor fi expuse în cadrul expoziției, în perioada 27 februarie – 9 martie. Clujeanca Ingeborg Marta-Bogdan, care este de meserie medic și a fost profesoară la Universitatea de Farmacie si Medicina din Cluj-Napoca, a mărturisit că adună mărțișoare de la vârsta de 19 ani.

„Foarte multe mărțișoare am primit de la de la studenți și de la colegi. S-au tot adunat, mai ales că eu sunt un om care nu aruncă nimic. Într-o zi m-am gândit să le ordonez un pic. Le-am dat jos șnurul și am început să le aranjez pe cartoane, pe teme. La un moment dat am început să dau și eu anunțuri prin ziare, am început să și cumpăr, așa că jumătate sunt primite, jumătate sunt cumpărate”, a declarat colecționara.

Ingeborg Marta-Bogdan admiră cel mai mult obiectele făurite înainte de 1989 astfel că, în marea lor majoritate exponatele au „vârste venerabile”. 

„Cele făcute înainte de ’89 erau mult mai frumoase. Mă deranjează că astăzi mărțișoarele sunt mult prea mari și sunt colorate prea strident”, a mai spus Ingeborg Marta-Bogdan.

Expoziţia va fi vernisată, joi, 27 februarie, și va putea fi vizitată până în 9 martie. Intrarea este liberă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel