Cea mai aglomerată zi de pe litoralul bulgăresc. Creștere cu 97% față de anul trecut

foto pexels/ Bulgaria
foto pexels/ Bulgaria

Stațiunile de la Marea Neagră ale Bulgariei au fost în topul căutărilor turistice în acest an. 

Datele furnizate de aeroportul din Burgas indică o creştere cu 97% a numărului de turişti străini în sudul litoralului bulgăresc în acest sezon faţă de anul trecut, citează Rador.

Cea mai mare - 60% - este creşterea numărului de turişti polonezi.

Ultimul zbor charter pentru sezonul turistic este programat pentru 31 octombrie: "Peste un milion de pasageri au fost deserviţi până acum pe aeroportul Burgas. Cea mai aglomerată zi a fost 29 iulie, când au trecut aproape 26.000 de pasageri. Absenţa turiştilor din Rusia, Belarus şi Ucraina, care înseamnă în jur de 300.000, este acum compensată de revenirea grupurilor organizate din Marea Britanie", a precizat directorul aeroportului, Gheorghi Cipilski.

"Aveam aşteptări ceva mai mari referitor la piaţa din Germania. Suntem aproape la nivelurile anului precedent. Analizele noastre arată că pentru a avea mai mulţi turişti din Germania, trebuie să existe un marketing mai intens despre Bulgaria ca destinaţie turistică. Sezonul turistic din acest an va fi prelungit până pe 31 octombrie. Până la sfârşitul lunii octombrie, aşteptăm turişti în principal din Polonia, Ungaria, şi de la Tel Aviv", a comentat directorul aeroportului din Burgas. 

În România, începe ”Litoralul pentru toți”

Peste 120.000 de turişti sunt în aceste zile la mare, în România, iar hotelierii spun că unităţile de cazare din staţiuni sunt ocupate la peste 90% din capacitate. De săptămâna viitoare, pe 28 august, începe programul social ”Litoralul pentru toţi”, iar tarifele vor scădea cu până la 75% faţă de cele vârf de sezon. Aproximativ 100 de hoteluri vor pune la dispoziţia turiştilor 10.000 de locuri de cazare cu tarife care pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană, la hotel de 3 stele. Rezervările se pot face prin agenţiile de turism sau direct la hoteluri, iar sejururile vor putea fi achitate şi cu vouchere de vacanţă. 

De ce sunt prețurile mari pe litoralul românesc

Litoralul românesc pare mai scump pentru turiști decât alte destinații externe ce oferă, la pachet, condiții diferite de cazare și petrecere a timpului liber.

”De ce sunt prețurile în Mamaia mai mari decât în Spania sau Egipt? Mă așteptăm să fie mai multă cerere în străinătate și să fie prețurile mai mari. Credeți că sunt și zone mai scumpe în țările astea, de exemplu Tenerife să fie mai ieftin decât Mamaia, dar Ibiza să fie mai scumpă?” este un subiect de discuție pe un forum, ”ȘtiințaBanilor - Educație Financiară”, și un subiect adesea discutat, în ultima vreme, în mediile sociale, dar și în mass-media. 

Iată o serie de păreri ale participanților de pe grup: 

- Fiindcă încă mulți români nu călătoresc peste graniță. Sunt prinși în propria țară și prin urmare merg acolo unde cred ei că este mai bine.

- E mai comod. Litoralul românesc a devenit o afacere de weekend. Cine mai vine la sejur sunt cei cu vouchere. Acum sunt în Mamaia Nord (aka Năvodari în acte). 50 de lei șezlongul. Un Heineken la 0,33 l pe plajă 10 lei (dar aproape caldă). Un draft 0,4 l, tot Heineken, același loc, 14 lei. Și acum mă minunez.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel