Ce spune Biserica despre înmormântarea Marioarei Zăvoranu

La două zile după înmormântarea Marioarei Zăvoranu a ieșit la iveală faptul că slujba din capela cimitirului a fost oficiată de un preot care nu mai este recunoscut de Patriarhie. Părintele Constantin Stoica a explicat poziția Patriarhiei în acest caz.

Părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a declarat pentru România TV că "familia Oanei Zăvoranu nu a dorit ca Marioara Zăvoranu să fie înmormântată creștinește. Nu că Patriarhia nu ar recunoate înmormântarea. Atunci când o familie are un astfel de necaz se adresează unui preot de parohie. În cazul de față, familia doamnei Marioara Zăvoranu nu s-a adresat preotului parohiei unde a locuit aceasta, nici Arhiepiscopiei Bucureștiului care ar fi trimis un preot pentru a oficia slujba de înmormântare", a declarat părintele Constantin Stoica pentru sursa citată. 

"Un preot nu se prezintă neinvitat, ci este invitat de către familie. În acest caz nu a existat o astfel de solicitare din partea familiei".

Citește și: SCANDALOS. Marioara Zăvoranu, înmormântată de un răspopit

Referitor la înmormântarea la ceas de seară, părintele Stoica spune că aceasta se oficiază  de obicei la orele prânzului.

"Părintele care a oficiat slujba a fost caterisit nu în primul rând din cauză că a divorțat. A fost niște abordări care erau dincolo de  învățătura Bisericii care au scandalizat", a mai spus părintele Stoica.

"Înmormântarea Marioarei Zăvoranu nu a fost făcută cu preoți canonici, nu a fost o înmormântare creștinească. Familia mai poate face o solicitare către Arhiepiscopia Bucureștiului, nu către Patriarhia Română, și familia va primi indicațiile necesare.  

Slujba de înmormântare a fost făcută de preoți non-canonici care fac parte dintr-o societate comercială non-profit, care nu are acordul Secretariatului de Stat pentru Culte, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Părintele Mircea Marian Pintica s-a înscris de curând în Mitropolia Autonomă şi susţine că poate dezlega vrăji şi poate ajuta persoanele care au probleme psihice să se vindece.

"Am nouă ani de preoţie. Am avut de-a face cu tot felul de situaţii. Cei care mi-au cerut să fac dezlegare, am facut", a mărturisit părintele la RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel