Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pătrunjel. Sigur nu știai acest lucru

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o serie de precizări importante despre pătrunjel.

„Salată de pătrunjel. (...) Tabouleh este numele salatei libaneze cu pătrunjel, ceapă, roșii, grâu mărunțit, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Iată un obicei/produs care merită “adoptat” și consumat cât mai des, fără limită de cantitate!

Plusuri:
- conține mai multă vitamina C decât citricele (170mg/100g frunze) și mai mult fier decât spanacul - efect antianemic, antioboseală și de creștere a imunității
- bogat în acid folic (vit. B9) esențial în dezvoltarea sistemului nervos
- stimulează digestia, înlătură constipația și balonarea datorită conținutului mare de fibre
- efect diuretic, elimină retenția de lichide, scade edemele și riscul de cistită (antiinflamator)
- neutralizează halena și respirația urât mirositoare, conținutul mare de clorofilă acționează ca un deodorant bucal, inclusiv contra mirosului de usturoi”, a scris, joi seară, Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.

„Porția corectă: cu castronul, mai ales în perioada de convalescență, pentru refacerea după răceală și gripă”, a precizat Mihaela Bilic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel