„Salată de pătrunjel. (...) Tabouleh este numele salatei libaneze cu pătrunjel, ceapă, roșii, grâu mărunțit, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Iată un obicei/produs care merită “adoptat” și consumat cât mai des, fără limită de cantitate!
Plusuri:
- conține mai multă vitamina C decât citricele (170mg/100g frunze) și mai mult fier decât spanacul - efect antianemic, antioboseală și de creștere a imunității
- bogat în acid folic (vit. B9) esențial în dezvoltarea sistemului nervos
- stimulează digestia, înlătură constipația și balonarea datorită conținutului mare de fibre
- efect diuretic, elimină retenția de lichide, scade edemele și riscul de cistită (antiinflamator)
- neutralizează halena și respirația urât mirositoare, conținutul mare de clorofilă acționează ca un deodorant bucal, inclusiv contra mirosului de usturoi”, a scris, joi seară, Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.
„Porția corectă: cu castronul, mai ales în perioada de convalescență, pentru refacerea după răceală și gripă”, a precizat Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News