Ce primesc românii din partea MAI după ce au îndurat cozi infernale la venirea în țară

Pe site-ul Poliţiei de Frontieră poate fi accesată o nouă aplicaţie care configurează traseul către punctele de trecere a frontierei cu valori de trafic scăzute, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliţie Monica Dajbog.

Singura problemă este că aplicația a devenit activă după ce a trecut Crăciunul și oamenii au îndurat cozi infernale la venirea în România din străinătate.

'Pentru românii care vor tranzita punctele de frontieră în aceste zile, reamintim că pe site-ul Poliţiei de Frontieră a fost introdusă o secţiune unde este afişată media timpilor de aşteptare în toate punctele rutiere de trecere a frontierei, oferind conducătorilor auto posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puţin aglomerat. Pentru a veni în sprijinul celor care intră sau ies din ţară, începând de astăzi este funcţională o nouă aplicaţie online, care poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet.

Aplicaţia foloseşte modul de navigaţie furnizat de Google Maps, putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de aşteptare din punctele de frontieră sunt actualizaţi în timp real, pe aplicaţie apărând trasee de culoare verde - acolo unde timpii de aşteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă - unde timpii de aşteptare sunt între 20 şi 60 de minute şi de culoare roşie - unde timpii de aşteptare sunt de peste 60 de minute', a precizat Monica Dajbog, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

În acest fel, oricine deţine un telefon mobil cu acces la internat poate afla din timp care este cel mai bun traseu de urmat pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, a menţionat ea. Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că, în această săptămână, peste 1,2 milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel