Ce nu știai despre cafeaua cu lapte. Nutriționist: Spre deosebire de cafeaua neagră, cea cu lapte are un efect invers

Nutriționistul Mihaela Bilic face o serie de precizări interesante despre cafeaua cu lapte.

„Cafeaua cu lapte ține de foame ca și o ciorbă. Cafeaua este un stimulent pe toate planurile: ne trezește, ne face mai atenți, ne sporește performanțele sportive, ne pune tubul digestiv la treabă și accelerează slăbitul. Spre deosebire de cafeaua neagră, care grăbește golirea stomacului, cafeaua cu lapte are un efect invers: ține stomacul plin timp de 2-3 ore, precum o ciorbă", a scris, pe Instagram, medicul nutriționist Mihaela Bilic, adăugând ulterior:

„Mulți consideră acest lucru un dezavantaj, spunând că o cafea cu lapte ar fi indigestă. Termenul este nepotrivit, nu trebuie să confundăm indigestia cu un stomac plin. În realitate se produce un lucru foarte simplu: proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea. Prin urmare cafeaua cu lapte va avea o consistență de lapte bătut/brânză proaspătă, deci se elimină mai greu din stomac.

În cazul în care nu știți cum să scăpați de senzația de foame cu cât mai puține calorii, apelați la o cafea cu lapte. Indiferent dacă e consumată ca mic dejun sau gustare între mese, în ceașcă sau în pahar, aveți în ea un prieten al curei de slăbire - și vă aduce și o doză de energie", a precizat nutriționistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel