Ce n-au reuşit ONG-urile, a reuşit COVID-ul. Decizie DE ULTIMĂ ORĂ în Madrid

Guvernul local din Madrid a luat noi măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. 

Comunitatea Madrid a interzis de luni coridele, printre alte măsuri menite să combată răspândirea noului coronavirus, precum limitarea adunărilor publice şi private la maximum zece persoane, relatează EFE. Coridele de tauri erau până acum vizate de o interdicţie de 75 la sută, iar în primul moment guvernul comunităţii preconiza posibilitatea organizării lor fără public.

Restricţia vizează regiunea unde se află una dintre cele mai emblematice arene din lume, La Ventas. Noile măsuri includ şi limitarea adunărilor, atât în spaţiile publice cât şi în cele private, la zece persoane, deşi sunt excluse unele activităţi specifice precum ceremoniile de nuntă, sau activităţile de serviciu sau instituţionale.

Măsuri noi şi pentru nunţi şi logodne



Localurile hoteliere vor trebui să limiteze capacitatea lor interioară cu 50%, cu respectarea a 1,5 metri distanţă între scaunele de la mese, în timp ce numărul participanţilor la festivităţi şi banchetele, precum şi în locaşurile de cult sau cimitire va fi redus de 75 la 60 % la sută, scrie Agerpres. 

Pe lângă coride, vor fi interzise spectacolele cu public sau recreative din spaţiile interioare, în timp ce la nunţi sau logodne sunt interzise dansurile, iar invitaţii vor sta la mese atunci când consumă băuturi sau mâncare.

Noile măsuri de securitate sanitară vor fi revizuite la fiecare 15 zile pentru a fi adaptate la evoluţia pandemiei în această regiune unde contagierile cu noul coronavirus sunt în creştere de la sfârşitul lunii iulie, Comunitatea Madrid fiind ce mai afectată din Spania.

Potrivit ultimelor date oficiale, Comunitatea Madrid a înregistrat vineri 3.245 de noi cazuri - 30% din întreaga ţară - cu 1.462 de contagieri confirmate în 24 de ore. Această regiune raportează şi cel mai mare număr de decese, 94 fiind înregistrate în ultimele şapte zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel