Ce beneficii are sparanghelul pentru organism. Diferența dintre cel alb și cel verde

Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică beneficiile sparanghelului, dar și care e diferența dintre cel alb și cel verde. 

”Pentru sparanghel contează dacă e alb sau verde. În sfârșit am învățat și noi să gătim/mâncăm sparanghel! Nu că ar fi mare filozofie, ține doar de educarea gusturilor/obiceiurilor. Eu zic că merită încercat, nu întâmplător am pledat pentru cauza lui două emisiuni la rând în Arena bucătarilor. 

Beneficiile sparanghelului 


DA, e sănătos și dietetic, DA, are multe fibre și minerale, DA, conține sulf și modifică în mod ciudat mirosul urinii. Dar cel mai interesant este modul în care i se schimbă structura în funcție de felul în care a fost "crescut". Sparanghelul alb crește complet îngropat în pământ și imediat ce vine în contact cu lumina soarelui devine roz-mov. 

Cum îl puteți consuma 

Sparanghelul verde crește la lumină, iar fotosinteza nu îi modifică doar culoarea ci și consistența. E mai fraged și poate fi consumat crud, sau doar ușor tras la tigaie/rumenit pe grătar. Ronțăiți-l ca atare, cu un pic de parmezan și reducție de oțet balsamic, iar pentru gusturile mai complexe merge tare bine cu un ou poșat și niște jambon”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel