Ce a decis CCR cu privire la torționari

Tortionari
Tortionari

Curtea Constițională a României a decis ce se va întâmpla cu torționarii.

[caption id="attachment_388322" align="alignleft" width="227"] Foto: frontpress.ro[/caption]

CCR a hotărât că torționarii pot fi judecați. Anunţul a fost făcut de şeful CCR, acesta declarând că nu se prescriu crimele. Astfel, torţionarii vor putea fi judecaţi în continuare, indiferent de timpul trecut de la comiterea faptelor.

"Cu majoritate de voturi Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate a articolului 125 din Codul penal. În cazul infracţiunilor comise de torţionari nu se aplică prescripţia", a declarat Augustin Zegrean.

CCR a decis repunerea pe rol pentru 12 decembrie a excepţiei ridicate de Nicolae Jr. Trebuian, care a contestat constituţionalitatea dispoziţiilor art.125 alin.3 din Codul penal. Anterior, în 15 octombrie, CCR a amânat soluţionarea excepţiei din cauza imposibilităţii constituirii completului de judecată. În octombrie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi-a exprimat îngrijorarea privind posibila blocare a dosarelor Revoluţiei ca urmare a soluţionării unei excepţii de neconstituţionalitate de către Curtea Constituţională a României. Preşedintele executiv al IICCMER, Andrei Muraru, a transmis la acea dată judecătorilor CCR o scrisoare privind situaţia care ar fi creată odată cu admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a Legii 27/2012, scrie RomaniaTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel