CCR audiere 7 mai 2019. Ce a urmat după propunerea președintelui Comisiei. Replici tari

Rodica Mitu / 07 mai 2019 / 09:52 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a început, marți, audierea candidaţilor propuşi de partide pentru funcţia de judecător la CCR. S-au înscris Gheorghe Stan, propus de PSD, deputatul PNL Ioan Cupşa şi avocatul Vlad Ştefan, propus de USR. Au avut loc și diverse schimburi de replici.

La un moment dat, președintele Comisiei a spus: „Stimați colegi, având în vedere audierea, precum și dosarele depuse la secretariatul Comisiei și văzând că sunt îndeplinite condițiile celor trei candidați, vă propun să adoptăm un raport favorabil de validare a tuturor candidaților, care urmează să fie prezentat Plenului, care va vota”.

A intervenit Predoiu, care a dorit să fie puse întrebări. „Să-i audiem, pentru că asta înseamnă audierea. Altfel, citeam CV-urile de pe siteuri. (...) E o formă de respect și față de ei, și față de public și față de Parlament”.

Președintele Comisiei a fost de acord. „E în regulă, atunci facem așa: câte două întrebări pentru fiecare candidat. Noi de la PSD nu avem nicio întrebare pentru niciunul dintre cei trei candidați. I-am văzut, le-am analizat și activitatea. Mai stăm și mai citim, ne mai și documentăm peste noapte, ne place să mai muncim și noaptea, nu doar așa în weekend, ca unii. Vă rog, cine are întrebări”.

„Câte articole are Constituția României?", a fost întrebat Gheorghe Stan de un deputat PNL.

„E batjocoritoare întrebarea. O ducem într-o zonă mult prea jos", a spus Halici.

La finalul audierilor, Comisia juridică va înainta Biroului Permanent al Senatului un raport cu privire la candidaţi.

 

 

VEZI ȘI: Audieri candidați la CCR. Gheorghe Stan, prezent. Cătăniciu: HĂRȚUIRE! Punem punct acestei mascarade


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26