EXCLUSIV  Cazul Caracal. Asociaţie a procurorilor, în apărarea colegilor cu detalii din anchetă. Av. Lucian Bolcaş: Este infracţiune! Sesizarea o poate face oricine

Dinca - suspect crima Caracal
Dinca - suspect crima Caracal

Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) a transmis un comunicat prin care oferă informaţii despre acţiunea în cazul de la Caracal, iar unele detalii au fost complet noi pentru media. Avocatul Lucian Bolcaş a declarat, în exclusivitate pentru DC News, că asociaţia ar putea fi cercetată penal, dar şi că sesizarea în acest caz poate fi făcută de orice cetăţean al ţării. 

"Dacă e adevărat că au parvenit date din cursul anchetei penale, este vorba de săvârşirea unei infracţiuni de către această asociaţie care nu avea dreptul să acţioneze în aşa fel, de anumite persoane care au facilitat accederea la aceste informaţii. Este vorba de difuzare de acte care nu sunt destinate publicităţii, infracţiune existentă în Codul Penal. Repet, sub semnul verificării, dacă aceste informaţii sunt din cursul anchetei şi, evident, nu erau destinate publicităţii, ne aflăm în perimetrul infracţional, cu atât mai mult cu cât înfiinţarea acestei asociaţii poate să facă obiectul unei radieri din registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, în funcţie de statutul său. 

Se poate trage asociaţia la răspundere, pentru că este răspunderea unor persoane constituite în grup, se poate trage fiecare membru în parte la răspundere, în funcţie de contribuţia sa la procurarea şi evident la publicarea acestor informaţii. Sesizarea se poate face din oficiu, sau o poate face orice cetăţean al ţării", a declarat Lucian Bolcaş pentru DC News. 

Cine a divulgat informaţiile 

Avocatul Lucian Bolcaş a afirmat că, până la finalizarea unei anchete privind persoana care a divulgat informaţiile către această asociaţie, nu se pot trage concluzii pripite. 

"Putem presupune orice, dar prefer dovezi, pentru că în raport de dovezi se stabilesc şi responsabilităţi. Şi aici, acestea nu pot fi simple, este vorba de responsabilităţi dure, care să vizeze o revigorare, o restructurare a autorităţilor statului", a conchis Lucian Bolcaş. 

AMASP, informaţii din anchetă 

Într-un comunicat de presă menit să îi apere pe procurorii din Olt care ar fi întârziat intervenţia poliţiştilor în casa principalului suspect, AMASP oferă o informaţie nemaiştiută până la acel moment. În curtea bărbatului ar fi fost găsit şi un cadavru ars. 

"La prima suspiciune cu privire la locul unde s-ar putea afla victima echipajele de poliție au fost trimise să facă investigațiile necesare iar procurorii au dat indicații ca la cel mai mic semn de activitate să intre. Niciun procuror nu a interzis polițiștilor să intre în locație, aceștia comunicând că nicio activitate nu se auzea și nu se observa în interiorul curții sau al casei. Ulterior acestor activități, s-a stabilit că joi, în jurul orei 13,00 vecinii au observat si au putut simți miros de fum, dar au crezut ca e de la treburi casnice iar cu ocazia percheziției un corp a fost găsit carbonizat", se arată în comunicatul AMASP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel