Caz Timişoara. Ce se întâmplă în blocul în care au murit oameni intoxicaţi

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Locatarii blocului din Timișoara unde au murit 2 copii și o femeie nu se pot întoarce încă acasă, pentru că încă se ventilează locuințele. În ce privește măsurile care urmează, reprezentanții ISU Timiș spun că nu pot da informații legate „de o procedură pe care nu o pot explica”.

Pompierii din Timișoara continuă să facă decontaminarea blocului din care un bebeluș de 9 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia au murit. Miercuri, la bloc au ajuns și reprezentanți ai Ministerului Sănătății care fac măsurători.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență a acționat pentru ventilarea spațiilor respective cu motosuflante speciale. În acest moment, în teren se află o echipă din partea Ministerului Sănătății, care va efectua măsurători amănunțite cu aparate specializate, mai performante și în urma rezultatelor vom comunica care sunt măsurile următoare. O parte din decontaminare înseamnă și ventilarea spațiilor, care a început încă de ieri ( n.r. marți). Astăzi ( n.r. miercuri ) ca și măsură suplimentară, Ministerul Sănătății a trimis o echipă specializată în teren care face verficări amănunțite pentru că nu putem să permitem încă accesul populației în spațiile respective până nu avem certitudinea că nu mai există niciun pericol", a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Elena Megherea.

Aceasta spune că încăperile au fost ventilate și s-au făcut apoi măsurători pentru a se afla dacă mai există substanța toxică, iar următorul pas „o să vi-l comunicăm în monentul în care se va face, nu pot să comunic ceva care nu s-a stabilit”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel