Caz Timişoara. Ce se întâmplă în blocul în care au murit oameni intoxicaţi

Mihai Ciobanu / 20 noi 2019 / 13:04 Salveaza PDF Comentarii

Locatarii blocului din Timișoara unde au murit 2 copii și o femeie nu se pot întoarce încă acasă, pentru că încă se ventilează locuințele. În ce privește măsurile care urmează, reprezentanții ISU Timiș spun că nu pot da informații legate „de o procedură pe care nu o pot explica”.

Pompierii din Timișoara continuă să facă decontaminarea blocului din care un bebeluș de 9 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia au murit. Miercuri, la bloc au ajuns și reprezentanți ai Ministerului Sănătății care fac măsurători.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență a acționat pentru ventilarea spațiilor respective cu motosuflante speciale. În acest moment, în teren se află o echipă din partea Ministerului Sănătății, care va efectua măsurători amănunțite cu aparate specializate, mai performante și în urma rezultatelor vom comunica care sunt măsurile următoare. O parte din decontaminare înseamnă și ventilarea spațiilor, care a început încă de ieri ( n.r. marți). Astăzi ( n.r. miercuri ) ca și măsură suplimentară, Ministerul Sănătății a trimis o echipă specializată în teren care face verficări amănunțite pentru că nu putem să permitem încă accesul populației în spațiile respective până nu avem certitudinea că nu mai există niciun pericol", a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Elena Megherea.

Aceasta spune că încăperile au fost ventilate și s-au făcut apoi măsurători pentru a se afla dacă mai există substanța toxică, iar următorul pas „o să vi-l comunicăm în monentul în care se va face, nu pot să comunic ceva care nu s-a stabilit”.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28