Urmărește emisiunea live


Cât va costa zborul COMERCIAL până la marginea spațiului cu Virgin Galactic

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Virgin Galactic va trimite oameni în spațiu pentru aproape jumătate de milion de dolari bucata.

Virgin Galactic a redeschis vânzările de bilete pentru zborurile sale spațiale, iar prețul va începe de la 450.000 de dolari de persoană. Potrivit BBC, compania condusă de miliardarul Richard Branson a efectuat primul zbor cu echipaj până la marginea spațiului în luna iulie.

Firma speră că zborurile comerciale vor deveni disponibile până anul viitor, după ce va fi completat mai multe misiuni experimentale. Inițial, prețul biletelor era de 250.000 de dolari bucata, însă compania a încetat în 2014 după un accident fatal.

Misiunea de succes a readus interesul public în companie

Într-un comunicat, șeful Virgin Galactic, Michael Colglazier, a spus că misiunea de succes de luna trecută a revitalizat interesul public față de oferta companiei. „Datorită creșterii interesului consumatorilor după zborul Unity 22, suntem entuziasmați să anunțăm că de astăzi redeschidem vânzările de bilete”, a transmis el. „În timp ce dorim să aducem minunățiile spațiului publicului larg, suntem bucuroși să deschidem ușile unei industrii complet noi”.

Concurență acerbă

Virgin Galactic se întrece în acest moment cu Blue Origin, companie condusă de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, dar și cu SpaceX, firma deținută de Elon Musk. Scopul celor trei afaceri este de a crea o piață a turismului spațial. La câteva zile după zborul din iulie al Virgin Galactic, însuși cel mai bogat om al lumii, Jeff Bezos, a zburat la marginea spațiului. Prețul biletelor puse la dispoziție de Blue Origin ar urma să fie mult mai mici, totuși: de la 200.000 la 300.000 de dolari.

Între timp, SpaceX a făcut anul trecut primul zbor-test cu echipaj al aeronavei Dragon. Racheta a ajuns cu succes la Stația Cosmică Internațională. Într-un parteneriat cu NASA, SpaceX plănuiește să transporte astronauții până la Stație în viitor. În plus, trei turiști vor merge într-o excursie cosmică de 10 zile anul trecut.

Pentru zborurile Virgin Galactic, turiștii vor putea să cumpere un singur loc, pachete pentru prieteni și familii sau să rezerve întreaga navetă. Următorul zbor al companiei, Unity 23, este așteptat să decoleze la finalul lunii septembrie, din Spaceport America în New Mexico, SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel