„Pentru cunoscători probabil este un sacrilegiu să amesteci cafeaua cu lapte, similar cu vinul făcut șpriț. Mie îmi place la nebunie mirosul de cafea, însă recunosc că nu o pot bea așa neagră, simplă. Și pentru că iubesc prea mult laptele, am găsit compromisul perfect: cafea cu lapte.
Plusuri:
- lactoza din lapte o îndulcește cât să nu mai ai nevoie de niciun strop de zahăr
- proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea, ca urmare stă în stomac 2-3 ore
- are 90% apă, deci poate fi considerată un lichid de hidratare
- ține de foame timp de 2-3 ore cu numai 90 calorii
Minusuri:
- unii ar spune că e indigestă, adevărul e că încetinește golirea stomacului - dar eu îl văd tot un avantaj
- aroma și gustul bobului de cafea se pierde, dar nu te oprește nimeni să bei și cafea simplă, fără lapte”, a scris, miercuri seară, Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
„Porția corectă: 2-3 cafele pe zi, de preferat între mese (pe post de gustare) sau, și mai bine, în loc de masă (poate ține loc de mic dejun)”, a precizat nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News