Cât a câştigat Turcescu la Realitatea: 1.080.000 euro în trei ani, numai pentru emisiunea 100%

Statutul de jurnalist prieten al puterii vine, desigur, cu avantajele sale. Astfel, pe lăngă un sfat bine plasat, care să te ajute să iei decizia de a-ţi schimba locul de muncă la momentul oportun, avantajele materiale nu sunt deloc de neglijat.

Astfel, datele dintr-un contract de prestări servicii încheiat între firma jurnalistului Robert Turcescu şi Realitatea Media şi publicat de www.reportervirtual.ro vin să demonstreze cele de mai sus.

În luna mai 2005, Robert Turcescu şi Realitatea încheiau un contract pentru realizarea emisiunii „100%“. În urma acestui contract, firma lui Robert Turcescu, RT Media Communication, primea 1.080.000 euro, pe o perioadă de trei ani.

Un simplu calcul arată că Turcescu primea de la Realitatea TV nu mai puţin de 30.000 de euro lunar. Iar aceşti bani erau numai pentru emisiunea 100%, restul proiectelor lui Turcescu în trustul Realitatea fiind plătite separat.

Potrivit contractului, cheltuielile legate de producţia emisiunii 100% erau suportate de firma lui Robert Turcescu, RT Media Communication. Numai că producţia acestei emisiuni nu este deloc una costisitoare, folosindu-se suportul tehnic şi logistic al televiziunii. Astfel că în afară de salariul producătorului şi alte câteva cheltuieli minore, restul de bani intrau în buzunarul lui Robert Turcescu.

Promovarea imaginii lui Turceascu, plătită de Realitatea

Mai mult decât atât, televiziunea se obliga chiar să suporte integral „cheltuielile privind promovarea imaginii publice a dlui. Robert Nicolae Turcescu“. Iar pentru o astfel de promovare firmele de specialitate primesc sume considerabile. În plus, trustul lui SOV se angaja să-i plătească lui Robert Turcescu un milion de euro despăgubiri în cazul în care contractul ar fi fost desfăcut în afară de încălcarea unui articol ce conţinea trei paragrafe importante, printre care interzicerea jurnalistului de a critica produsele media ale grupului. După 2008 valoarea contractului s-a modificat, având în vedere că s-a modificat şi implicarea lui Turcescu în Realitatea.

Pe lângă evidenta bunăstare materială, să fii jurnalist prieten al puterii mai are şi alte avantaje, şi anume să primeşti sfaturi bune, la momentul oportun. Astfel, pe la jumătatea lunii august, Robert Turcescu anunţa că părăseşte Realitatea TV. După nici o lună de la acest eveniment, patronul postului Realitatea, Sorin Ovidiu Vântu, a fost arestat pentru 29 de zile, acuzat că l-ar fi favorizat pe Nicolae Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel