Casa Radio se ruinează de la o zi la alta

Casa Radio
Casa Radio

Supranumită și “Sora mai mică a Casei Poporului”, Casa Radio, locul de unde Nicolae Ceaușescu a privit ultima paradă de Ziua Muncii, în 23 august 1989, trebuia să fie transformată până anul acesta în complex comercial.

 Dâmbovița Center” este numele complexului care urma să ia locul clădirii comuniste vechi de peste 20 de ani și care trebuia să fie construit de  un dezvoltator imobiliar  de origine israeliană, Plaza Centers.

Potrivit ziarului Adevărul, compania începuse să efectueze o serie de demolări pentru realizarea proiectului, dar lucrările au fost oprite în 2009, din cauza crizei. Proiectul, care cuprindea și clădiri de birouri, spații pentru conferințe, locuințe și magazine trebuia să fie finalizat până în 2012.

O clădire cu istorie și povești, atracții pentru turiști

Numită “Casa Radio” abia după 1989, măreața clădire de pe Bulevardul Ştirbei Vodă a început să fie construită din ordinul lui Nicolae Ceaușescu, în 1986. Ea urma să adăpostească Muzeul Partidului Comunist, însă lucrările nu au fost niciodată terminate.

Pe lângă dimensiunile sale impresionante și trăinicia cu care a rezistat timpului, clădirea adăpostește povești, legende și întâmplări care i-au adus faima de loc  cu energii negative. Una dintre cele mai cunoscute spune că, în 1992, o studentă la Litere s-a sinucis în Casa Radio după o glumă proastă a colegilor ei, care au făcut-o să creadă că iubitul său vrea s-o părăsească. Altele vorbesc despre morți suspecte ale unor bebeluși și ale unor oameni fără identitate, despre apariții dubioase și ritualuri satanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel