Carmen Moise, durerea cuvântului "mamă" și un diagnostic blestemat: S-au uitat la mine ca la o defectă

Sursă captură foto: Facebook "Și eu am dreptul să fiu părinte"
Sursă captură foto: Facebook "Și eu am dreptul să fiu părinte"

Carmen Moise a făcut mărturisiri extrem de dureroase, printre lacrimi, despre momentul în care a aflat că nu va putea deveni niciodată mamă şi despre cum a învăţat să trăiască, din nefericire, cu asta.

Alăturându-se campaniei "Şi eu am dreptul să fiu părinte", inițiată de Ionela Năstase, jurnalista şi-a pus pe tapet drama prin care a trecut. Cu lacrimi în ochi şi vocea tremurândă, Carmen Moise a vorbit despre durerea pricinuită de diagnosticul de infertilitate şi modul în care a primit această veste. Lumea i-a fost zdruncinată.

"Acum 14 ani, am primit un document medical pe care era scris numele meu şi diagnosticul de infertilitate. Acum, îmi dau seama că scrie de fapt sterilitate. Este prima dată când îl arăt. Şi, dacă stau bine să mă gândesc, este prima dată când vorbesc despre asta, aşa. Vă veţi întreba de ce? Şi eu mă întreb. În primul rând de ruşine pentru că ăsta este sentimentul care mi-a fost insuflat, din prima clipă când am intrat într-o clinică, exact în clinica unde mi-a fost pus diagnosticul. Era aşa un hol lung, de o parte şi de alta multe femei. S-a deschis o uşă. A ieşit de acolo o asistentă şi s-a uitat fix la mine şi mi-a spus: "Dumneavoastră însărcinată? - "Nu!", am zis eu - "Păi, pentru infertilitate la etaj, doamnă!"", povestește jurnalista într-un clip de promovare a campaniei.

"S-au uitat la mine ca la o defectă"

"Şi îmi amintesc toate privirile alea care s-au uitat aşa... ca la o defectă. Exact ăsta a fost sentimentul şi, în toţi anii următori, nu a fost nimeni să-mi spună că nu sunt altfel decât aşa. Au urmat ani cu multe investigaţii dureroase, costisitoare, traumatizante, dar nu asta a durut cel mai tare, ci că mai bine de zece ani, nimeni nu mi-a spus ce am, de ce sunt aşa şi ce aş putea face să nu mai fiu aşa. Între timp, lumea din jur se umplea de copii şi eu trebuia să învăţ să nu mă mai doară. Şi, într-o zi, am învăţat. Am închis bine, adânc, într-un sertar, dosarul ăla care începuse cu hârtia asta şi am învăţat să trăiesc altfel. Acum, de curând, când am aflat care a fost cauza, am considerat că pentru mine este prea târziu şi că, dacă aş scoate din nou din sertar acel dosar, îmi va face foarte rău. Şi aici am greşit", spune Carmen Moise.

 Campania "Şi eu am dreptul să fiu părinte"

"Ruşine, blestem, depresie, furie, negare, neputinţă, epuizare. Un şir lung de cuvinte de care se leagă diagnosticul acesta de infertilitate. Asta, până să ajungă diagnostic. După aceea, vin alte furtuni şi stări: acceptare, sau mai degrabă tot negare, tratamente, bani, operaţii, medici, eşecuri, iar depresii, luptă, încrâncenare, final fericit, lacrimi de bucurie, renunţare. Infertilitate o boală care nu se ia și nu doare. Oare? Infertilitatea se tratează! Mergi la medic!", este mesajul campaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel