Carmen Avram, despre dispozitivele inteligente: Ar trebui să ne și temem

Rodica Mitu / 06 aug 2019 / 21:19 Salveaza PDF Comentarii
Carmen Avram / Foto Facebook
Descriere foto: Carmen Avram / Foto Facebook

Carmen Avram lansează un apel, mai exact ca „autoritățile de reglementare să controleze și să monitorizeze dezvoltarea inteligenței artificiale, pentru a evita scandalurile și potențialul impact negativ asupra vieții intime a oamenilor”.

„Iubim tehnologia pentru că ne permite să rămânem conectați la cei dragi, pentru că poate salva vieți și pentru că ne simplifică traiul și munca! Dar iată că ar trebui să ne și temem de ea: giganții IT Apple, Google și Amazon vor fi supuși unei investigații cu privire la posibila violare a dreptului nostru la intimitate cu ajutorul programelor lor de asistență vocală (de exemplu, Siri). Altfel spus, potrivit Bloomberg, există indicii că telefoanele şi dispozitivele inteligente de asistență furnizează nu numai date despre identitatea sau poziția noastră geografică, ci, şi mai grav, încep să înregistreze fără cunoștința utilizatorului”, a scris, marți, Carmen Avram pe contul de Facebook.

„Apelul meu, preluat de publicația Bloomberg, este ca autoritățile de reglementare să controleze și să monitorizeze dezvoltarea inteligenței artificiale, pentru a evita scandalurile și potențialul impact negativ asupra vieții intime a oamenilor.

Totodată, nu strică să ne educăm noi înșine cu privire la ceea ce poate să facă dispozitivul ultra-inteligent din mâna noastră, care ne însoțește peste tot... ascultător”, a adăugat Carmen Avram.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25